Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

GALERIE FOTO : Baschet – Actuala generație U 14 poate deveni în timp echipa de seniori a Focșaniului!


Baschetul focșănean a reușit performanța de a lega două titluri de vicecampion național, în 2015 și 2016, prin echipa U 20 a CSM 2007 LPS Focșani, antrenată de profesorii Petruț Mihai și  Mircea Petrișor. Anul trecut, medalia de argint a fost câștigată în turneul care a avut loc la Arenele Naționale de baschet, iar în acest an, în fața propriilor suporteri, în Sala Polivalentă. Cele două medalii au încununat ani mulți de muncă ai unor generații de jucători talentați și a profesorilor care i-au pregătit. Iar în acest moment este în plină desfășurare un nou proiect de creștere a unei echipe care să reprezinte Focșaniul la un nivel cel puțin asemănător. Depre aceste lucruri am discutat cu profesorul Mihai Petruț, directorul LPS Focșani și antrenor al echipei U 14 a CSM 2007 LPS Focșani, împreună cu profesorul Mircea Petrișor.
– Domnule profesor, cum se vede din interiorul fenomenului baschetul focșănean la sfârșitul anului 2016?
–  Se vede bine! În 2016 am repetat istoria din urmă cu zece ani când am câștigat de două ori la rând titlul de vicecampioni ai României au echipa de juniori I iar acum, cu echipa de tineret! Dar  nu fac o evaluare pozitivă neapărat pentru că am încheiat campionatul național pe locul al doilea, ci și pentru că am dat jucători locurilor naționale. În acest an, în lotul național a fost Radu Vîrnă, care a făcut baschet al noi din clasa a patra! Tot de mici au venit la noi și au crescut pentru baschet din generația care a plecat în acest an Șerban Halici, George Gugoașă și Flavian Avram.  
– Ca director și profesor v-a interesat, cu siguranță, care este continuarea acestor vicecampioni ai României cu Focșaniul. Ce se întâmplă cu ei, dacă este să vorbim despre performanțele de dincolo de rezultatele de pe teren?
– Sunt copii realizați! Și în planul sportiv, și în cel personal. Radu Vîrnă joacă meci de meci la Dinamo București, în Liga Națională, și a fost în vară în lotul de tineret pentru Europene al României. Flavian Avram nu a continuat activitatea competițională, dar este student al ANEF București, intrat de pe primul loc! Spun asta apropo și de mentalitatea de învingători pe care o cultivăm la noi la echipă și club! Șerban Halici joacă la Brăila, cu care speră să promoveze în Liga Națională, ca și George Gugoașă, cu Politehnica Iași. Pentru câștigarea argintului, în acest an, ne-au ajutat câțiva bashetbaliști valoroși, veniți de la alte formații și care acum, joacă, toți, în Liga Națională. Iar Marius Ciotlăuș și Mădălin Potcoavă au fost în Lotul României pentru Europeanul de tineret.
– De câțiva ani, lucrați cu ceea ce este numită acum generația sub 14 ani, care a câștigat cu detașare grupa de calificare a campionatului național! Prin comparație cu generațiile trecute, ce puteți spune despre actuala echipă a Focșaniului?
– Cu echipa de acum a municipiului vrem să ducem mai departe tradiția baschetului juvenil creată la Focșani. Suntem într-un punct bun al proiectului nostru! Am format un grup de jucători bun, cu sportivi de reală perspectivă. Ne dorim să ajungem și în acest an competițional în turneul final, ceea ce ar fi un lucru deosebit. Dacă nu vom reuși să ajungem acolo, vom duce mai departe proiectul! Vom continua să muncim pentru a realiza performanțe deosebite cu echipa și individual, prin promovarea cât mai multor sportivi în loturile naționale. Nu ascund faptul că ne gândim foarte serios la o participare cât mai lungă, în ani, la campionatele naționale inclusiv până la nivelul seniorilor. Ne dorim să reprezentăm Focșaniul la seniori cu o echipă formată aici! 
–  În anii anteriori ați ajutat jucătorii să-și dezvolte personalitatea, să capete experiență și dezinvoltură prin participarea la turnee internaționale. Veți continua această practică?
– Pentru anul ce vine avem două proiecte importante prin care ne dorim să facem și ceea ce dumneavoastră ați spus mai devreme, dar și să facem o imagine internațională bună clubului și municipiului! Vom fi la două turnee în țări cu baschet foarte puternic: în Estonia, la Tallin, în perioada 11-14 mai și în Spania, la Barcelona, între 20 iunie și 1 iulie.
Pentru că suntem înaintea Anului Nou, le transmit sportivilor clubului, profesorilor și antrenorilor, tuturor oamenilor de sport din județ, cititorilor dumneavoastră, urări de sănătate, împlinirile pe care le așteaptă în 2017! La mulți ani!
         

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?