Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

GALERIE FOTO: „Mai fericit este a da decât a lua“


    Pentru al doilea an consecutiv, proiectul „Crăciunul euharistic”, derulat de Parohia Sf. Gheorghe Sud, DGASPC Vrancea și C.N. Al.I.Cuza a adus adevărata bucurie în sufletele tuturor participanților. În fiecare seară de marți din Postul închinat Nașterii lui Hristos, ortodoxia a fost în dialog cu tinerii entuziaști de la Centrul de Asistență Socială Focșani pe tema bucuriei de a dărui, cel mai adânc mesaj pe care pruncul Iisus îl dă unei lumi înnegrite de egoism.
    Pentru că la teorie stăm de obicei bine, dar practica ne omoară, aceeași tineri au dat o mână de ajutor la pregătirea agapei tradiționale de Sf. Neculai pentru enoriașii din parohia noastră, după care, în apropierea zilei în care omenirea primește cel mai frumos dar de la Dumnezeu, am pregătit daruri pentru copiii aflați în evidența socială a Parohiei Sf. Gheorghe Sud. Aici ni s-au alăturat elevii gimnaziști de la C.N. Al.I.Cuza, care au organizat o colectă de hăinuțe și jucării pentru că, la ora de religie, doamna le-a spus ce ne învață Hristos: „Mai fericit este a da decât a lua”.
    Totul a culminat cu o întâlnire de suflet desfășurată la Casa de Prăznuire a parohiei noastre: copiii din parohie însoțiți de părinții lor, tinerii din Centrul de Asistentă Socială Focșani și elevi de la Colegiul Cuza, însoțiți de doamna profesor Melania Patrașcanu. Am vorbit, am glumit, am cântat colinde, asteptând ca Moș Crăciun să împartă daruri, zâmbete și bucurie în sufletele noastre. După toate astea putem spune multumiți că: „A venit și aici Crăciunul!”.

Pr. Dan Lucrețiu Pătrășcanu
Parohia Sf. Gheorghe Sud, Focșani

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?