Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Preșcolarii din grupa mare, de la Grădinița 18, se pregătesc să devină școlari


Elevii clasei a IV-a step-by-step de la Școala Gimnazială Nr. 3 Focșani, însoțiți de profesoarele pentru învățământ primar Carmen Goleanu și Florentina Văsii, împreună cu preșcolarii grupei mari B de la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 18 Focșani, coordonați de educatoarele Mariana Cioroșteanu și Nicoleta Petrea, au desfășurat o activitate educațională în cadrul proiectului „Pas cu pas spre viața de școlar”, activitate realizată în parteneriat cu cele două instituții.
Atât preșcolarii cât și școlarii au fost încântați de întâlnire, au legat prietenii, au lucrat și colaborat în echipe pentru a le dezvolta spiritul de cooperare și întrajutorare și dacă tot se apropie Crăciunul, copiii au cântat și câteva colinde. Activitatea a avut loc pe 20 decembrie, la Grădinița Nr. 18. În cadrul acesteia, copiii au lucrat și decorat împreună „Coronița Crăciunului”. La sfârșitul activității, cei mici au fost recompensați și lăudați pentru reușită și modul în care atât școlarii cât și preșcolarii și-au unit forțele pentru realizarea minunatei activități. „Pentru activitățile cuprinse în acest parteneriat, noi, preșcolarii, încercăm să descoperim, să înțelegem și să ne familiarizăm cu tot ceea ce înseamnă viața de școlar, ținând cont că grupa noastră va pleca anul viitor spre clasa pregătitoare. Prin implicarea în astfel de activități comune și interesante, prin vizite reciproce, încercăm să pregătim copilul pentru școală și din punct de vedere emoțional”, au precizat educatoarele de la Grădinița Nr. 18.

Proiectul se va desfășura pe parcursul acestui an școlar, urmărindu-se realizarea obiectivelor propuse prin diverse activități comune, vizite reciproce sau cursuri. „Astfel de activități se vor derula pe tot parcursul anului școlar, în cadrul proiectului «Pas cu pas spre viața de școlar», încercând a se asigura o continuitate a procesului de instruire de la grădiniță la școală, prin familiarizarea preșcolarilor cu ambientul, cu învățătoarele și cu sălile de clasă, în scopul integrării cu succes în viața de școlar”, au specificat învățătoarele de la Școala Nr. 3.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?