Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

Elemente de siguranță de pe DJ 205 D, furate sau vandalizate de indivizi necunoscuți


Hoții au început să fure elemente de siguranță și de semnalizare verticală de pe drumul județean DJ 205D, Valea Sării – Năruja – Paltin – Nereju – Brădăcești, drum ce a fost complet reabilitat și modernizat. Reprezentanții UMB Spedition, societatea care a realizat aceste lucrări, au trimis adrese Consiliului Județean dar și posturilor de poliție din localitățile pe raza cărora au fost semnalate aceste furturi sau distrugeri. „Vă aducem la cunoștință că au fost finalizate lucrările de semnalizare verticală și montarea parapeților de siguranță de pe  DJ 205D, Valea Sării – Năruja – Paltin – Nereju – Brădăcești. Deși au trecut doar două zile de la finalizarea acestor lucrări, o parte din elementele componente au fost distruse sau furate. De asemenea, vă aducem la cunoștință ca au fost sustrase șuruburi de la lisa parapetului, s-au demontat două lise de parapet și a fost scos un stâlp. Reamintim faptul că aceste elemente au un rol foarte important în desfășurarea în siguranță a traficului rutier și ar trebui luate urgent măsuri pentru depistarea vinovaților în așa fel încât această investiție să fie protejată”, se arată într-una din adresele remise Consiliului Județean de către constructor. 
    Vă reamintim că la începutul acestei luni, Compania UMB Spedition a anunțat că a convocat comisia tehnică de recepție a lucrărilor din cadrul Consiliului Județean pentru a efectua recepția tehnică a drumului județean DJ 205D, Valea Sării – Năruja – Paltin – Nereju – Brădăcești, la finalizarea lucrărilor. Până în acest moment au fost finalizate toate lucrările de reabilitare a părții carosabile, au fost turnate toate straturile de asfalt, inclusiv cel de uzură, a fost realizată semnalizarea rutieră a drumului. Ștefan Șerbu a reamintit că lucrările la această investiție au fost la fel de complexe ca și cele de modernizare a DN 2D Focșani-Tulnici-Ojdula-Tîrgu Secuiesc. „Sunt 34 de kilometri de drum pe care am construit în jur de 3.500 metri de ziduri, 2.200 metri de ziduri consolidate și armate, 25 de podețe, 4 poduri, 7575 mii de metri cubi de gabioane, peste 150 mii de metri cubi de umpluturi, straturile de asfalt, stratul de uzură și multe alte lucrări care arată cât de complexe sunt lucrările la acest drum. Lucrările sunt la fel de complexe ca și cele de modernizare a DN 2D Focșani – Tulnici – Ojdula – Tîrgu Secuiesc”, a precizat inginerul Åžtefan Åžerbu.
    Valoarea totală a investiției este de 149 de milioane de lei, iar lungimea totală a drumului este de 34 de kilometri. Lățimea platformei drumului este de 7 metri, iar partea carosabilă are șase metri. Drumul are acostamente laterale de 0,50 metri fiecare. Lucrările au mai prevăzut repararea a 66 de podețe, construirea a 53 de podețe noi, construirea a două parcări și tot atâtea platforme de cântărire. De asemenea, au fost executate lucrări de apărări de maluri, diguri, regularizări de curs.
    Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a mers de mai multe ori pe acest șantier și s-a declarat mulțumit de calitatea lucrărilor, de ritmul de lucru și a ținut să remarce complexitatea lucrărilor de pe acest drum.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?