Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO : Portul popular din Vrancea, prezentat de elevi ai Liceului „G.G. Longinescu” la un simpozion internațional


Mai mulți elevi ai Liceului Tehnologic „G.G. Longinescu” din Focșani au participat, la finele săptămânii trecute, la Simpozionul Internațional „Diversități Culturale”, secțiunea portul popular – între meșteșug și artă, organizat de Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” din Brăila. În cadrul simpozionului, elevii au prezentat costume populare, reprezentative din fiecare zonă a județului, pe care le-au moștenit de la bunici și străbunici.
În a doua parte a evenimentului, longiniștii au evidențiat prin lucrări literare și ilustrații importanța păstrării tradițiilor și obiceiurilor de pe meleagurile mioritice, sub îndrumarea profesorilor coordonatori Mihaela Cherciu și Elena Dănilă. „Atât tinerii implicați în proiect, cât și participanții prezenți la această manifestare culturală au conștientizat necesitatea conservării folclorului și portului popular, alături de limbă, tradiții și obiceiuri ca elemente esențiale ale definirii noastre ca neam, ele constituind o speranță a dăinuirii noastre pe aceste plaiuri”, a spus profesoara Adriana Holbea.
Elevii participanți au fost: Aldea Mădălina, Angheluță Roxana, Cucu Andreea, Săvulescu Cristina, Å¢îrdea Silvia, Constandache Cristina, Munteanu Alexandra, Paroga Oana, Căluian Sorina, Åžerbu Nadia-Cătălina, Ciobanu Andreea, Apostolie Ana-Maria.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?