Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Ajutoare financiare pentru crescătorii de animale din Vrancea


Patru crescători de ovine vrânceni au depus cereri pentru ajutoarele financiare acordate la achiziționarea de berbeci de reproducție din rase specializate pentru producția de carne și lapte. Dosarele au fost depuse la Direcția Agricolă pentru achiziția a 27 de berbeci, din care 10 Merinos și 17 din rasa Èšurcană. Suma totală solicitată de crescătorii de animale este de peste 67 mii lei. Valoarea sprijinului financiar a fost de maximum 2500 lei/berbec din rasa specializată. Pentru a fi eligibili, crescătorii de animale trebuiau să respecte proporția de un berbec la 30 capete femele ovine. În plus, numărul maxim de berbeci care putea fi achiziționat trebuia să corespundă, aplicând proporția prevăzută, unui număr de 700 capete femele ovine. În continuare, specialiștii Direcției Agricole implementează schema de ajutor de minimis pentru achiziționarea de juninci din rase de bovine de lapte sau carne.
    Cererile pentru acest ajutor trebuie depus până la 11 noiembrie la Direcția Agricolă. „Până acum avem depus un dosar pentru ajutorul de minimis la achiziționarea de juninci din partea unui crescător de animale din Viișoara, pentru șase animale. Ne așteptăm să avem mai multe solicitări în zilele următoare pentru că au fost persoane care au venit la noi și s-au interesat de documente, de condițiile pe care trebuie să le îndeplinească astfel încât să primească acest ajutor financiar”, ne-a spus directorul Direcției Agricole, Ticu Constandache.
    Pentru a fi eligibili schemei de ajutor de minimis privind achiziționarea de juninci și/sau vițele din rase specializate de taurine, crescătorii trebuie să dețină minimum 3 capete de vaci. De asemenea, pentru a beneficia de acest ajutor financiar, solicitanții trebuie să exploateze animalele minim trei ani de la data acordării banilor. Cuantumul sprijinului financiar este de maximum 5.000 lei/cap junincă din rasă de taurine de lapte; maximum 6.000 lei/cap junincă din rasă de taurine de carne; maximum 4.500 lei/cap junincă din specia bubaline; maximum 8.000 lei/cap de taur de reproducție din rase de carne.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?