Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Un vrâncean a VIOLAT, JEFUIT și BĂTUT o turistă din Australia în centrul Romei


O turistă australiancă, venită în vacanță la Roma, a fost violată, jefuită și bătută de un român. Acum două săptămâni, mai precis în noaptea de 2-3 octombrie, în parcul Colle Oppio (Roma centru), o turistă australiancă este găsită mai mult moartă decât vie.
În acea noapte de octombrie, turista de 49 de ani – al cărui nume nu-l vom da-, va fi jefuită, bătută și violată de un român care-și făcea viața de ani de zile prin preajma parcului Colle Oppio, zona Collosseo, un  loc unde se strâng câțiva români și străini fără locuință fixă și fără ocupație. Zona este una de trafic pietonal, cu vestigii istorice dar și plină de boschetari,  singurele activități ale ultimilor fiind cerșitul, furtul și  micile combinații… „Mi-a tras o lovitură puternică în plină față, mi-a spart nasul cu o violență bestială. Am căzut fără să mai simt nimic… nu știu ce s-a mai întâmplat. M-am trezit trezit după câteva minute fără telefon, ceas, bijuterii și geantă și cu semne de violență între picioare.”
Poliția italiană (sediul unei unități speciale de carabinieri se află chiar lipit de acest parc) ia urma celor prezenți în parc și îl individuează ca posibil agresor pe vrânceanul Eduard Oprea. Acesta însă este de negăsit până în ziua de 6 octombrie când polițiștii îl rețin în trenul care vine din Viterbo spre Roma. Aflaseră despre el că ar fi în localitatea Montefiascone, la câțiva kilometri nord de Capitală. Legitimat, omul avea supra sa bijuterii și dolari australieni despre care „nu știe nimic!” Ba, mai mult, spune că a fost și el bătut în noaptea respectivă și jură că nu era acolo, cerând să i se facă testul DNA.
Pe 9 octombrie judecătoarea Claudia Alberti, cea care se ocupă de caz, a dispus realizarea probelor DNA care au sosit s-au dovedit pozitive. Ancheta a scos la iveală împrejurările evenimentului și întreaga dimanică.
Cotidianul „Il Messaggero” acordă în ediția de marți, 18 octombrie, o pagină întreagă cazului cu un interviu realizat victimei românului. Un interviu din care reiese disperarea unei femei traumatizate pe viață, care încă mai are dureri din cauza loviturilor și care a decis să nu mai vină niciodată la Roma. Și asta pentru gestul sălbatic al unui român.
„Amintirea acelei nopți terbile mă turmentează. Nu voi mai pune niciodată piciorul în Roma. Nu e bine să ai încredere în nimeni. Venisem doar să mă relaxez, într-o vacanță, și-n schimb…”.
Cristi Merchea
www.emigrantul.it

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?