Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Tânăr de 19 ani, condamnat pentru tentativă de omor


Un tânăr de 19 ani, din Păunești, a fost condamnat la închisoare pentru tentativă de omor. Vineri, magistrații Tribunalului Vrancea l-au condamnat pe Ionuț B. la 3 ani și 4 luni de închisoare. Decizia nu este definitivă, putând fi contestată la instanța superioară.
„Condamnă pe inculpatul B(…) Ionuț, pentru tentativă la infracțiunea de omor (…) la 3 ani și 4 luni închisoare și 2 ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev.de art. 66 lit.a,b,h C.pen. (…) aplică inculpatului pe durata executării pedepsei principale pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor (…) menține măsura arestării preventive luată față de inculpat. (…) scade din pedeapsa principală aplicată inculpatului durata reținerii și arestării preventive începând cu 22.05.2016. (…) dispune prelevarea de probe biologice de la inculpat în vederea introducerii profilului genetic în baza de date a SNDGJ. Admite acțiunile civile promovate în cauză. Obligă inculpatul la 10.000 lei despăgubiri civile către persoana vătămată P(…) Adrian (2000 lei daune materiale și 8000 lei daune morale), și la 2409,088 lei plus dobânda legală aferentă până la achitarea integrală a sumei, către Spitalul Judetean de Urgență Sf. Pantelimon Focșani. Onorariul apărătorului din oficiu în sumă totală de 520 lei, din care faza Camerei Preliminare- 260 lei și faza judecății 260 lei, va fi suportat din fondul M.J. Obligă inculpatul la 700 lei, cheltuieli judiciare către persoana vătămată P(…) Adrian și la 500 lei cheltuieli judiciare către stat. Cu drept de apel”, este decizia judecătorilor de la Tribunalul Vrancea.
Reamintim că Ionuț B., de 19 ani, din Păunești, a fost trimis în judecată pentru tentativă de omor. În luna mai, acesta a atacat cu un cuțit un prieten, pe care l-a înjunghiat în abdomen. Bărbatul lovit a fost transportat de urgență la spital, având nevoie de 30-35 de zile de îngrijiri medicale.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?