Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Discuții despre animale celebre la Liceul „G. G. Longinescu“


Liceul Tehnologic „G. G. Longinescu” a găzduit, marți, o activitate intitulată  „Compasiune și umanitate”, cu ocazia Zilei Mondiale a Animalelor. Evenimentul a fost realizat cu scopul de a educa și informa elevii cu privire la creșterea și îngrijirea animalelor de companie. Elevii clasei a IX-a C, profil tehnician animale de companie, conduși de profesorul diriginte Irina Rusu, au prezentat informații despre prietenii lor necuvântători, respectiv câini, pisici, broscuțe, papagali, pești, cai, delfini sau hamsteri. Liceenii au discutat despre metodele prin care își îngrijesc animale de companie, le hrănesc, le adăpostesc sau comunică cu ele. Totodată, elevii au vorbit și despre faptul că este absolut necesar ca animalele să fie văzute de medicul veterinar. Aceștia au fost provocați de către bibliotecara Paula Leca să treacă în revistă animalele cunoscute, având în vedere rolul acestora în literatură.

Eleva Corina Holbea, din clasa a XI-a, profil filologie, a prezentat cele mai cunoscute și cele mai memorabile animale din literatură. Chiar dacă ele nu constituiau neapărat personajele principale, prin rolul lor în poveste sau simpatia și iubirea pe care le-o poartă oamenii, sunt foarte importante în economia acelor opere. Eleva a început enumerarea cu Toto, câinele lui Dorothy din povestea Vrăjitorul din Oz, Crab – câinele shakespearian, Nana – câinele din Peter Pan, Bullseye din Oliver Twist, Chesire din Alice în Å¢ara Minunilor, câinele din Baskerville, Behemot din Maestrul și Margareta și a încheiat cu prezentarea  cronologică a aparițiilor literare, respectiv Colț-Alb.

Bibliotecarul Paula Leca a adăugat și a remarcat că cel mai cunoscut animal este celebra balenă Moby Dick, din opera cu același nume a lui Herman Melville, dar nu a uitat nici de Catalan, calul de legendă spaniol din care se trag caii folosiți de Vodă în bătălii. De asemenea, le-a amintit copiilor și de Voitiș, calul care l-a purtat 12 ani în spate pe domnitorul Åžtefan cel Mare. În încheiere, elevii au înțeles că „Animalele împart cu noi privilegiul de a avea suflet”, așa cum ne amintea Pitagora, motiv pentru care educația și instruirea publică încă din copilărie trebuie să conducă omul la observarea, înțelegerea și respectarea animalelor.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?