Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Elevii din clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a, chemaţi la evaluări naţionale


   Elevii din clasele a II-a, a IV-a și a VI-a vor susține începând cu noul an școlar examene de evaluare națională. Decizia a fost anunțată ieri de ministrul Educației, Remus Pricopie și a fost motivată prin faptul că o astfel de măsură este necesară în condițiile în care până la clasa a VIII-a elevii nu sunt supuși nici unei evaluări importante. Se dorește astfel o evaluare corectă a cunoștințelor elevilor pentru a se ști care este nivelul lor de pregătire și ce strategii trebuie adoptate pentru îndreptarea situației.
   Măsura este agreată de conducerea Inspectoratului Åžcolar Județean Vrancea. „Obișnuim copiii cu evaluarea și cu subiectele unice. Ceea ce anul trecut a funcționat în câteva școli  pilot, acum se generalizează. Prin aceste evaluări naționale se încearcă să fie găsite acele situații care îl pun în dificultate pe copil, poate programa școlară este prea încărcată și atunci pot fi corectate aceste lucruri”, a declarat inspectorul școlar general Vasilica Zaharia.
   „Evaluarea națională este prima evaluare după ani buni de școală. Să nu ne mirăm când constatăm că 25 la sută din copiii noștri nu reușesc să ia nota 5 la două examene. Mă rog, nu sunt ușoare, dar nu sunt nici grele, sunt examene de evaluare națională, matematica și româna, de la sfârșitul clasei a VIII-a”, a declarat ministrul Educației.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?