Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Tânăr de 19 ani, „în comă de etiologie neprecizată“, adus la UPU Focșani


Accidentele rutiere, agresiunile, un caz de comă sunt doar câteva dintre situațiile cu care s-au confruntat medicii de la UPU la sfârșitul săptămânii trecute.
    Trei bărbați au avut vineri nevoie de îngrijiri în urma unor accidente rutiere, iar un bătrân și un copil de 10 ani au ajuns la UPU după ce au au fost victime ale unor agresiuni. ,,S. E. de 72 de ani din Focșani, a suferit un politraumatism în urma unui accident rutier, motiv pentru care i-a fost eliberat un bilet de trimitere către secția de Neurochirurgie Galați. Un alt bărbat, de 57 de ani, din Nereju a necesitat îngrijiri din partea Unității de Primiri Urgențe, pentru un traumatism cranio facial și toracic prin accident rutier. Pacientul nu a fost internat. Iar un tânâr de 25 de ani din Mărășești a refuzat internarea deși a fost policontuzionat în urma unui accident rutier, de asemenea a suferit un traumatism cranio facial cu escoriații multiple, contuzii mână bilateral și genunchi stâng”, precizează purtătoarea de cuvânt a Spitalului Județean, Alina Cosma.
    Sâmbătă, un copil de 10 ani din Străoane și un bărbat de 72 de ani din Suraia s-au prezentat la UPU Focșani cu diagnosticul de politraumatisme și contuzii multiple prin agreisune. ,,R. F. de 10 ani din Străoane, contuzie toracică-hemitorace stâng prin agresiune. Nu se internează. A.G. de 72 ani, din Suraia, cu politraumatism prin agresiune. Traumatism toracic, fractură gambă dreaptă cu fractură 1/3 distală  ulnar, traumatism cot stâng cu plagă contuză  și contuzii șold drept cu echimoză locală. Starea pacientului impune internarea în secția de Ortopedie”, precizează Alina Cosma. Sâmbătă, trei bărbați au părăsit Unitatea de Primiri Urgențe fără aviz medical.
     Duminică, doi pacienți agresați, două victime ale accidentelor rutiere și un tânăr aflat în comă au avut nevoie de îngrijiri medicale. ,,C. S, femeie de 76 ani, din Bolotești, cu o contuzie genunchi drept și gambă stâng prin accident rutier. Nu se internează. S.F., de 19 ani din Ivești, este adus la ora 10:40 în comă de etiologie neprecizată și este internat în cadrul secției Interne-ATI. C.R.M, de 21 de ani, din Focșani, cu politraumatism prin agresiune , traumatism cranio cerebral cu comoție cerebrală, contuzie facială, contuzie toracică și contuzie toraco-sternală, este internat în secția de chirurgie, ca urmare a unei agresiuni. H. Z., de 21 ani, din Buzău, ajunge la UPU la ora 21:23 cu o plagă înjunghiată prin agresiune în treimea superioară față laterală externă gamba dreaptă. Pacientul pleacă însoțit de poliție. C.C., femeie de 64 de ani, din Focșani, ora 12:50, este adusă la UPU cu un politraumatism prin accident rutier. Contuzie craniană și coloană cervicală. Traumatism umăr stâng, contuzie bazin. Pacienta este internată în secția de Ortopedie”, precizează purtătoarea de cuvânt a Spitalului Județean, Alina Cosma.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?