Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO : Strada Bârsei – N-am văzut niciun câine, dar trotuarele sunt într-adevăr groaznice


„Trotuarele sunt groaznice, mai ales în zona Bârsei 4, blocul H. Câini maidanezi foarte mulți!!”. ela
    „Nu numai câini aduși cu sacul, dar cetățeni care își schimbă mobila din casă, o aruncă pe unde nu te aștepți (Magazia Gării) de exemplu”. Anicuta
    „Vă rog să fotografiați trotuarul de la SUPERMARCHETUL LAURA până la grădiniță să se vadă ce fel merg copiii la grădiniță și la școala nr.7, este un trotuar uitat de lume,vă mulțumesc”. locuitor al străzii birsei bloc H5
    „Trotuarul din jurul grădiniței este sub orice critică, este practic numai noroi, și noi suntem nevoiți să mergem pe stradă. În acea zonă este foarte mult trafic, trec și foarte multe camioane și toți suntem în pericol. Mulți parchează mașinile aproape de gard că trotuarul este una cu strada. Ce să mai zic de perioada când ninge, că atunci nu deszapezește nimeni și suntem puși în situația să mergem cu copiii pe mijlocul străzii”. Mamica
    Am putut constata cu ochii noștri că trotuarele sunt într-adevăr groaznice. Sunt câțiva metri de trotuar cu pavele, cum intri pe strada Bârsei dinspre Piața Gării, dar apoi, până în capăt, au nevoie urgentă de modernizare. Maidanezi n-am văzut niciunul; ca să glumesc precum colega Monica, or fi citit în ziar că venim și au părăsit zona; ca să vorbim serios, probabil că erau în căutare de hrană ori dormeau pe undeva. Am văzut în schimb, în capătul celălalt al străzii, în curtea unei clădiri pe care scria Peco&Acord, câteva pisici.
    La finalul plimbării noastre pe strada Bârsei din Focșani am ajuns la concluzia că ar putea fi bine, dacă n-ar fi rău. Carosabilul e destul de bun, am văzut o singură gaură, dar asta nu înseamnă că nu ar fi ideal să fie, vorba aia, ca-n palmă. Primele blocuri au trei etaje, următoarele – patru etaje, iar în acestea intri după ce cobori câteva trepte. La intrarea în scări sunt câteva țevi destul de groase, de termoficare îmi spune colegul George, țevi care formează în interiorul blocului o rețea cu tot felul de coturi și robinete. 

    Este o zonă cu multă verdeață, în unele locuri mai îngrijită, în altele mai puțin, dar și destul de multe gunoaie. Ce am mai remarcat, dar e posibil să mă înșel fiind și dimineață, iar oamenii fiind plecați cu mașinile la serviciu, am remarcat deci că sunt destul de multe parcări, spre deosebire de alte zone, unde oamenii se plâng de lipsa spațiilor de parcare. Spre capătul străzii aproape că era să ratăm un loc de joacă ce a avut probabil și zile mai bune, situat în spatele blocurilor, unde doi angajați de la primărie, cu o pubelă și mături, se odihneau pe bănci și schimbau câteva vorbe cu un pensionar. În grădinile blocurilor, atât în față cât și în spate, locuitorii au tot felul de acareturi. Doi pensionari îmi spuseseră că dacă tot s-a modernizat zona de Sud a Focșaniului, ar trebui să se aibă și zona Gării în vedere. Doar că la Sud tot ce a însemnat acaret a dispărut. Și pentru mine acestea au așa, un farmec aparte, de oraș de provincie. Ceea ce și este Focșaniul și ceea ce nu e rău. Dar este doar părerea mea.
    O altă problemă cred că este cea a gurilor de canal. Sunt multe, apar unde nu te aștepți, dacă nu ești din zonă, desigur, iar una chiar era deschisă și periculoasă, zic eu, pentru copii și pentru cei care nu știu că e căscată acolo.    

    Mi s-a părut o zonă liniștită, cu două supermarketuri – Laura și Zanfir, cu farmacii, pet shop, chiar și o unitate a CEC Bank, service și spălătorie auto, cabinet stomatologic și, să-mi fie cu iertare, o bară de bătut covoare, pe care încă și-o mai doresc unele gospodine care cred că e mai bună decât aspiratorul. Școala nr.7 e aproape, e și o grădiniță, dar, e adevărat, este nevoie de o modernizare a zonei. La fel de adevărat, zic eu, este că paharele de plastic din jurul băncilor de pe trotuar, oglinda spartă aruncată pe spațiul verde, ambalajul unui corn dintr-o tufă de trandafir și toate celelalte gunoaie sunt produsul unor cetățeni certați cu bunul simț civic. Până la urmă, la fel ca oriunde, atât autoritățile dar și cetățenii au atât obligații cât și responsabilități. Din păcate, așa cum am scris și cu alte ocazii, oamenii consideră că doar propriul apartament contează, spațiile comune precum casa scării, grădinile de lângă scările de bloc sunt de multe ori abandonate, murdare. Dar să sperăm că tot răul spre bine.
   

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?