Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

VIDEO și GALERIE FOTO : Lucrări la pistele de bicicliști din Crângul Petrești


Pistele de bicicliști din Crângul Petrești sunt aproape gata după ce constructorul a trecut la turnarea stratului special, roșu, pentru protecția acestora. Muncitorii lucrau, ieri, la amenajarea spațiilor din interiorul Crângului Petrești, a parcării de la intrarea în pădure. Lucrările la proiectul de amenajare a Crângului Petrești sunt aproape de final, fiind executate de asocierea firmelor vrâncene MBM Decor, Conbeta, AG Grup Instal și Consil Grup.
    Reamintim că lucrările la proiectul de amenajare a Crângului Petrești au fost blocate după ce primul câștigător al licitației, organizate anul trecut, a reziliat unilateral contractul. Inițial, licitația a fost câștigată de asocierea Recon&Doje, Garden Center Grup și Total Strada. Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat în 21 august 2015 iar firmele trebuiau să finalizeze lucrările până la 30 decembrie 2015. Faptul că asocierea a subapreciat volumul și complexitatea investiției a întârziat începerea efectivă a lucrărilor și „a repartizat defectuos lucrările între asociați, blocându-și reciproc frontul de lucru. De asemenea, nu a fost aplicat un sistem managerial performant în cadrul asocierii, ceea ce a condus la nefinalizarea investiției în termenul asumat prin contract”. Ulterior, în 15 ianuarie 2016, contractul cu asocierea Recon&Doje a fost reziliat la notificarea unilaterală a executantului, cu toate că, prin contract, acesta își asumase realizarea din fonduri proprii a lucrărilor care nu ar fi fost executate până la sfârșitul anului 2015. Iar în momentul rezilierii erau realizate doar 28,6% din lucrări. De asemenea, aferent contractului de finanțare au fost încheiate încă trei contracte de prestări de servicii, respectiv servicii de informare și publicitate, servicii de supraveghere a lucrărilor -dirigenție de șantier și servicii de audit financiar, contracte care au ca durată toată perioada de implementare a proiectului. Urmează un proces prin care Consiliul Județean vrea să recupereze prejudiciul creat prin neexecutarea la timp a lucrărilor prevăzute în contractul cu asocierea Recon&Doje.

DJ 204E, Focșani – Petrești, în curs de reabilitare

    Mai trebuie știut că în luna iunie, președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a semnat contractul de începere a lucrărilor la proiectul de reabilitare și modernizare a drumului județean DJ 204E, Focșani (DN 2-E 85) – Petrești, dar și a podului peste pârâul Åžoimu de la Mircești. „Drumul are o lungime de 6,20 kilometri,iar sursa de finanțare este bugetul local. Beneficiari sunt cetățenii județului Vrancea, iar obiectivul principal al proiectului este de a obține elementele geometrice dar și de capacitate portantă care să corespundă clasei tehnice a drumului județean”, a precizat Marian Oprișan. Sunt executate lucrări pregătitoare, lucrări de amenajare a sistemului rutier, amenajare acostament drum, șanțuri și rigole, lucrări de consolidare – bandă de încadrare, trotuare, spații verzi, podețe, poduri, lucrări conexe, siguranța circulației.
Lățimea totală a părții carosabile va fi de 12 metri liniari, deci se va merge pe două benzi pe ambele sensuri.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?