Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640
Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640

Festivalul Datinilor și al Obiceiurilor de iarnă, pe 6 decembrie în Piața Unirii


Consiliul Județean Vrancea, prin Centrul Cultural, organizează, pe 6 decembrie, Concursul Județean al Datinilor și al Obiceiurilor de Iarnă pentru elevi, în cadrul evenimentului cultural-artistic intitulat „Vrancea Dalbă, Concursul județean al Datinilor și Obiceiurilor de Iarnă pentru elevi”. Evenimentul va avea loc în Piața Unirii din Focșani.
Concursul este organizat de Centrul Cultural Vrancea, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ), și este un bun prilej de a forma și dezvolta tinerilor gustul pentru frumos, dar și de a transmite din generație în generație minunatele cântece, colinde și obiceiuri de iarnă ale românilor. Evenimentul dorește să dezvolte interesul elevilor și să-i implice în păstrarea, transmiterea și promovarea colindelor și obiceiurilor tradiționale românești prilejuite de debutul sărbătorilor de iarnă, Sf. Nicolae, precum și educarea tinerilor în spiritul valorilor creștine. De asemenea, concursul va oferi un cadru de manifestare culturală pentru elevii din învățământul vrâncean.
Această manifestare tradițională va fi înscrisă în programul acțiunilor cultural-artistice având ca principal obiectiv cunoașterea și valorificarea patrimoniului de datini și obiceiuri în rândul elevilor, păstrate în timp și practicate cu ocazia sărbătorilor de Crăciun și Anul Nou. La festival vor participa grupuri de elevi din școlile din județ, formate din colindători, plugari, sorcove, stea, jieni, capră, mascați. Concursul va începe la ora 16:00, urmând a avea loc pe o scenă care se va amenaja în Piața Unirii.
Concurenții care vor promova cel mai frumos tradițiile vor fi premiați. Premiul I va fi recompensat cu suma de 1000 de lei, premiul II va fi de 900 de lei, iar premiul III va fi 800 de lei. De asemenea, se vor acorda și premii speciale pentru promovarea datinilor și obiceiurilor tradiționale de iarnă pentru fiecare grup participant la concurs.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?