Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614
Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614

VIDEO : Documentarul ‘Before The Flood’, încă un semnal de alarmă cu privire la schimbările climatice


Dacă trecem cu vederea fenomenul schimbărilor climatice vom avea de plătit un preț pe care lumea nu-și mai permite să-l plătească, a declarat luni Fisher Stevens, regizorul documentarului „Before The Flood” (Înainte de Potop), produs de celebrul actor și activist pentru mediu Leonardo DiCaprio, conform Reuters.
„Nu mai putem întoarce spatele problemei schimbărilor climatice. Ne aflăm într-un moment de răscruce și dacă nu acționăm acum, vom fi condamnați să plătim un preț greu pentru totdeauna. Speranța mea este că acest film va reprezenta un semnal de alarmă la nivel global cu privire la soarta inevitabilă pe care o vom avea dacă nu vom face nimic”, a susținut regizorul Fisher Stevens.
Filmul îi prezintă pe DiCaprio și Stevens care călătoresc de pe plajele din nordul canadian până în micuțele insule paradisiace din Pacific și stau de vorbă cu lideri internaționali precum Papa Francisc și președintele american Barack Obama, dar și cu numeroși oameni de știință și activiști. DiCaprio intervievează personalități politice și oameni de știință, documentând impactul negativ al industrializării cu orice preț. „Faptul că încă discutăm despre astfel de lucruri mi se pare de-a dreptul o nebunie”, a declarat recent DiCaprio, de la Toronto, unde a avut loc premiera mondială a documentarului său, în cadrul festivalului de film.

De asemenea, actorul laureat al premiului Oscar a precizat că a făcut eforturi pentru ca lansarea americană a documentarului său să aibă loc înainte de alegerile prezidențiale din noiembrie, în speranța că îi va influența în bine pe alegătorii americani. „Nu ne putem permite, în acest moment critic, să alegem lideri care nu cred în știința modernă cu privire la schimbările climatice”, a susținut celebrul actor. „Before the Flood” va avea premiera europeană la 15 octombrie, cu ocazia Festivalului de Film de la Londra. În data de 30 octombrie va fi transmis în toată lumea pe postul de televiziune National Geographic Channel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?