Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633

REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Tomate umplute cu pește și Supă de ciuperci


„În cadrul acestei rubrici, vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ”tratate” de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. Săptămâna aceasta, vă propunem ”Tomate umplute cu pește” și ”Supă de ciuperci”, ambele rețete fiind publicate în ”Carte de bucătărie — 1501 feluri de măncări” (1935), cu o prefață de Constantin Bacalbașa.

Tomate umplute cu pește
Golește pătlăgeaua roșie, presară înăuntru sare și piper. Apoi adaogă un amestec de 175 grame pește thon în untdelemn, ceapă, pătrunjel, tarhon, ouă răscoapte și tocate, 2 sardele ”anchois” pisate în piuliță. Mestecă bine totul cu linguri de sos maioneză. Să fie bine piperat. Se servește foarte rece.

Supă de ciuperci
Spală, curăță și taie ciupercile bucăți, rumenește-le în unt și presară-le cu făină. În urmă le pui sare, piper, puțin pătrunjel tocat, puțin usturoi tocat și fierbi totul în zeamă de carne sau în zeamă de mazăre, sau chiar în apă simplă. Unii pun, înainte de a servi, puțină smântână. Mulți le servesc cu borș fiert. În acest caz se dă la masă cu puțin leuștean tocat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?