Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Patriarhul Daniel, la încheierea Întâlnirii Tinerilor Ortodocși: Un eveniment spiritual major


Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din toată lumea a reprezentat un eveniment spiritual major și un schimb de experiență important pentru dezvoltarea ulterioară a activităților de tineret din Biserica Ortodoxă Română, a afirmat, duminică, patriarhul Daniel. „Sesiunile de lucru au oferit tinerilor oportunitatea de a-și exprima opiniile cu privire la relația lor cu Biserica, identificarea propriilor nevoi spirituale, de consiliere, de sprijin, de implicare, de asociere și modul în care Biserica poate răspunde tinerilor, modalitățile în care se pot organiza tinerii în biserică, tipurile de activități prin care tânăra generație poate contribui la îmbogățirea vieții creștine în parohie și în organizațiile de tineret”, a spus patriarhul, în cuvântul de încheiere al evenimentului. Potrivit acestuia, concluziile la care au ajuns tinerii vor fi prezentate și analizate în cadrul Congresului Internațional de Teologie „Educația religioasă a tinerilor în contextul secularizării actuale”, organizat de Patriarhia Română, în perioada 3-7 septembrie, urmând a fi publicate într-un volum dedicat congresului. În încheierea întâlnirii, care a coincis cu participarea la Sfânta Liturghie, săvârșită în fața Catedralei Mântuirii Neamului, însemnele evenimentului au fost predate reprezentanților Arhiepiscopiei Iașilor, gazda Întâlnirii Tinerilor Ortodocși în anul 2017.
 2.500 de persoane, cu vârsta cuprinsă între 16 și 35 de ani, din toate eparhiile ortodoxe române, precum și reprezentanți ai unor biserici ortodoxe surori au participat, în perioada 1-4 septembrie, la Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din toată lumea. Manifestarea a încununat evenimentele dedicate tinerilor și organizate în cuprinsul Patriarhiei Române în Anul Omagial al Educației Religioase a Tineretului Creștin Ortodox.
 (N.R.) 80 de tineri buzoieni și vrânceni au reprezentat Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei la Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din toată lumea, de la București.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?