Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Negrileștenii sărbătoresc 150 de ani de la înfiinţarea școlii din localitate


Locuitorii comunei Negrilești vor sărbători anul acesta 150 de ani de la înființarea școlii din localitate, care acum se numește ,,Dumitru Pricop”. Unitatea de învățământ a luat ființă în anul 1866. 
La aniversarea a 150 de ani de învățământ negrileștean, Primăria Comunei Negrilești, Asociația Personalului Didactic „Simion Mehedinți” și Åžcoala Gimnazială „Dumitru Pricop” își propun organizarea unor festivități jubiliare, ce vor avea loc în data de 26 octombrie. „După cum se știe, în 1864 a apărut Legea Instrucțiunii, dată de Alexandru Ioan Cuza. La numai doi ani de la această Lege, negrileștenii au înființat școala primară, o «dovadă pipăită» a grijii pentru învățătura generației tinere. De-a lungul timpului, Åžcoala Negrilești a dat generațiilor de copii și tineri lumina cărții, mulți dintre ei urcând foarte sus pe scara științei și a moralei. Cu această ocazie, se dorește organizarea unei întâlniri colocviale între foștii și actualii dascăli și elevi, lansarea lucrării «Negrileștii Vrancei, 150 de ani de învățământ», spectacol dat de preșcolari și școlari, vizitarea școlii și altor obiective locale”, se arată într-un comunicat remis presei. 
Din colectivul de inițiativă fac parte profesor Ion Văsuian, primarul comunei Negrilești, fost elev și director al unității de învățământ; conferențiar doctor Costică Neagu, fost elev și profesor; profesor Janina Nicoară, director școală; profesor universitar doctor Nicolai Taftă, fost elev; profesor universitar doctor inginer Vasile N. Taftă, fost elev; profesor Galea Văsuian, fost director de școală; profesor Valeriu Anghel, fost director școală. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?