Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Liceul Tehnologic va fi modernizat cu fonduri europene


Un proiect în valoare de peste 20 de milioane de lei, cu fonduri europene,  va transforma Liceul Tehnologic din Odobești în cea mai modernă unitate de profil din județ. Aceasta în contextul în care instituția avea nevoie urgentă de reparații și modernizare, iar fondurile necesare nu pot fi suportate de la bugetul local, întrucât este vorba de lucrări ce trebuie efectuate la un ansamblu de clădiri complexe, nu de un simplu imobil. 
Un proiect asemănător a fost demarat de primărie cu câțiva ani în urmă, dar Guvernul PDL din acea vreme nu a catadicsit să aloce fonduri. „Încercăm să reparăm răul făcut de fostul Guvern Boc și să introducem Liceul Tehnologic într-un proiect major de modernizare și remodelare a întregului ansamblu. Nu este vorba despre un simplu proiect de modernizare, pentru că acest liceu este una dintre cele mai vechi instituții de profil din România și nu vrem să deteriorăm patrimoniul istoric al liceului. În același timp, dorim să modernizăm clădirile și să le facem funcționale pentru epoca în care trăim. Vrem să sesizăm oportunitatea fondurilor europene și să obținem finanțare prin POR, Axa Prioritară 3, Domeniul de Intervenție 2.4. – Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea și echiparea infrastructurii educaționale preuniversitare, universitare și a infrastructurii pentru formare profesională continuă. Am trecut deja de prima etapă și am depus documentația pentru etapa a II-a”, a afirmat primarul Daniel Nicolaș.
      Dotări moderne, la standarde europene
Soluția propusă de acest proiect constă în remodelarea ansamblului din incinta liceului, prin extinderea cu 6 laboratoare didactice, desfășurate pe parter și etaj, iar la demisol se va realiza o sală de mese cu spații auxiliare, cu capacitate de 80-90 elevi pe serie, care va funcționa în sistem catering. Un lucru important din punct de vedere ecologic este utilizarea gazelor naturale pentru încălzire. În ce privește căminele, construite în 1984, acestea vor fi reabilitate și modernizate. 
De asemenea, terenul de sport, în prezent o platformă asfaltată deteriorată, necorespunzător din punct de vedere funcțional, fără nici un fel de dotare, va fi  modernizat. Vor fi refăcute căile de acces rutiere și pietonale, rețelele exterioare din incintă, de apă și canalizare, dar și cele electrice. Vor fi extinse și modernizate spațiile verzi și locurile de parcare. „Dacă ar fi să rezumăm acest proiect, aș spune că este unul care va introduce liceul din toate punctele de vedere în mileniul III și va asigura cele mai moderne condiții elevilor care vor învăța în cea mai longevivă instituție liceală din Odobești”, a mai spus edilul.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?