Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

VIDEO și GALERIE FOTO : TRĂSNETUL, cauza probabilă a INCENDIULUI care a mistuit Biserica Sf. Gheorghe din Unirea, Odobești


Un incendiu a mistuit biserica nouă cu hramul Sf. Gheorghe din cartierul Unirea al orașului Odobești. Flăcările au distrus în totalitate acoperișul bisericii, precum și obiecte de cult, cărți bisericești, catapeteasma lăcașului de cult precum și alte bunuri din interior. Pompierii spun că cel mai probabil incendiul a izbucnit din cauza unui trăsnet, în timpul furtunii din noaptea de luni spre marți. Persoanele care locuiau în apropierea bisericii au văzut flăcările și au chemat de urgență pompierii, care au intervenit cu trei autospeciale cu apă și spumă, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțimi și o ambulanță S.M.U.R.D. din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani.

    Și preotul Sergiu Matei, cel care slujește la biserica Sf. Gheorghe, a fost prezent la incendiu, dar din păcate acesta nu a putut să salveze nimic din interior, ci a privit cum flăcările mistuie biserica la care slujește de ani buni. În urma incendiului nu au mai rămas în picioare decât pereții construiți din beton, restul transformându-se în scrum. „În data de 23 august a.c., în jurul orei 04.40, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Anghel Saligny” al județului Vrancea a fost anunțat de producerea unui incendiu la Biserica Sf. Gheorghe din cartierul Unirea, orașul Odobești. În cel mai scurt timp, la fața locului s-au deplasat trei autospeciale de stingere a incendiilor cu apă și spumă, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțimi și o ambulanță S.M.U.R.D. din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani. La sosirea la locul intervenției, incendiul se manifesta generalizat, pe toată suprafața construcției. Din fericire nu au existat victime, pompierii acționând pentru localizarea și lichidarea incendiului. În momentul izbucnirii incendiului, în biserică nu se afla nimeni, evenimentul fiind semnalat de localnicii care locuiesc în apropiere, aceștia observând flăcări la turla bisericii. În urma incendiului au fost distruse acoperișul bisericii construit din lemn, cu învelitoare din tablă (suprafață 200 mp), obiecte de cult, cărți bisericești, icoane, mobilier, catapeteasma bisericii și alte bunuri. În urma verificărilor efectuate la fața locului s-a stabilit că, cel mai probabil, incendiul a fost provocat de un trăsnet”, se arată în buletinul informativ de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Vrancea.

    Într-o postare pe facebook a SVSU Odobești se arată că „astăzi (ieri – n.r.), la ora 04.46.,Svsu Odobești a intervenit, în cooperare cu Isu Vrancea, pentru stingerea unui incendiu, în orașul Odobești, la biserica Sf.Gheorghe din cartierul Unirea- (Cernat). În urma unui trăsnet, ce a lovit biserica, flăcările au cuprins inițial acoperișul, apoi s-au extins la întreaga clădire,… au ars cca 200 metri pătrați de acoperiș, din lemn și învelitoare din tablă, materiale, mobilier și obiecte cu specific bisericesc, etc. Au intervenit 1 autospecială a Svsu Odobești, 3 autospeciale ale Isu Vrancea, utilizând, în total, cca 40.000 litri de apă. La ora 08.00, incendiul a fost stins, autospeciala Svsu Odobești rămânând în continuare la fața locului, pentru a supraveghea obiectivul”.


12 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?