Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Simulare de incendiu în tabăra de la Gălăciuc


Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) „Anghel Saligny” al județului Vrancea a desfășurat, zilele trecute, un exercițiu de simulare a unui incendiu în tabăra de la Gălăciuc. Pompierii militari susțin că astfel de exerciți au loc o dată pe lună, în diverse locații pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de producerea unui incendiu în caz real.
Pompierii au acționat cu 4 autospeciale din cadrul Stației de Pompieri Vidra din care 3 autospeciale de stingere a incendiilor cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. La final, a avut loc o acțiune de informare preventivă, la care au participat aproximativ 20 de cadre didactice și 200 de copii aflați în tabăra Gălăciuc. „Joi, 11 august a.c., începând cu ora 10:00, Inspectoratul pentru Situații de Urgență «Anghel Saligny» al județului Vrancea a executat un exercițiu cu forțe și mijloace în teren pentru antrenarea structurilor de intervenție în gestionarea situațiilor de urgență generate de producerea unui incendiu izbucnit la tabăra Gălăciuc din comuna Tulnici. Personalul de la locul de muncă a acționat pentru lichidarea incendiului cu mijloacele de primă intervenție din dotare, însă din cauza cantității mari de materiale combustibile acesta se propagă la vecinătăți. Se dispune evacuarea copiilor și se anunță evenimentul la numărul unic pentru apeluri de urgență 112, concomitent cu întreruperea alimentării cu energie electrică. În urma solicitării primite, la fața locului s-au deplasat 4 autospeciale din cadrul Stației de Pompieri Vidra, astfel: 3 autospeciale de stingere a incendiilor cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. La sosirea forțelor de intervenție s-a constatat că incendiul se manifesta cu violență și degajări mari de fum la două cabane și la coronamentul copacilor din vecinătatea taberei. Pompierii militari au acționat pentru stingerea incendiului, protejarea vecinătăților, precum și pentru căutarea – salvarea unui copil surprins de incendiu în interiorul uneia dintre construcții, evacuarea acestuia, acordarea primului ajutor medical și transportul la centru de primire urgențe din Vidra. La finalul exercițiului, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Vrancea au desfășurat o acțiune de informare preventivă la care au participat aproximativ 20 de cadre didactice și 200 de copii aflați în tabăra Gălăciuc, ocazie cu care s-au prezentat reguli și măsuri specifice de comportare în cazul producerii unor situații de urgență, măsuri de acordare a primului ajutor medical, dar și mijloacele tehnice utilizate de pompierii militari”, au transmis reprezentanții ISU Vrancea.
Potrivit pompierilor, în urma evaluării exercițiului, „s-a constatat că atât echipele de intervenție, cât și personalul taberei, cu atribuții în domeniul situațiilor de urgență au acționat conform planurilor de intervenție”. „Astfel de exerciții se execută lunar de pompierii militari din cadrul subunităților Inspectoratului pentru Situații de Urgență «Anghel Saligny» al județului Vrancea, în scopul pregătirii efectivelor, dar și a personalului de la locul de muncă, pentru cunoașterea modului de comportare pe timpul operațiunilor de intervenție”, au mai transmis reprezentanții ISU Vrancea.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?