Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Locuitorii din Vîrteșcoiu, invitați la Zilele comunei


Primăria și Consiliul Local Vârteșcoiu invită locuitorii comunei dar și pe vrânceni în general să participe în zilele de 14-15 august, la cea de-a IV-a ediție a Zilelor Comunei Vârteșcoiu. Manifestările din acest an vor debuta duminică, la ora 16.00 cu un moment festiv care va marca deschiderea oficială a sărbătorii dedicate Zilelor comunei Vîrteșcoiu. Între orele 16.30 -22.30 va avea loc un spectacol cu invitați surpriză. Manifestările dedicate celei de a IV-a ediții a Zilelor Comunei Vârteșcoiu vor continua, luni, cu slujba religioasă și Hramul Bisericii „Adormirea Maicii Domnului”, din satul Faraoanele, eveniment ce se va derula între orele 10.00-14.00. Între orele 14.00-16.00 vor avea loc mai multe activități sportive. De la ora 16.00 va avea loc inaugurarea Grădiniței cu program normal și prelungit din Vîrteșcoiu.
    Tot cu ocazia Zilelor Comunei Vârteșcoiu va avea loc semnarea acordului de înfrățire cu comuna Tîpala din Republica Moldova. Între orele 17.00-18.00 va avea loc premierea elevilor cu rezultate deosebite la învățătură în anul școlar 2015-2016, dar și premierea cuplurilor care au împlinit jumătate de secol de viață împreună. Între orele 18.00-22.30 va avea loc un frumos program artistic. Pe scenă vor urca Margareta Clipa, Alin Nica, Adena & Geo Raphael, Simona Solomon, Mandola Munteanu, Stil, Carmen Pasăre, Ionuț Sirghe, Bianka. Petrecerea se va încheia cu un frumos foc de artificii.
    Lucrările la Grădinița cu program prelungit din Vîrteșcoiu au fost finalizate în urmă cu câteva săptămâni, iar aici vor învăța 40 de copii. „Copiii se vor muta în noul sediu din toamnă, mai exact odată cu începerea noului an școlar 2016-2017. În această grădiniță își vor desfășura activitatea două grupe de copii, din care una cu program prelungit”, a precizat primarul Viorel Mîrza. Edilul șef din Vîrteșcoiu a precizat că această grădiniță a fost amenajată într-un magazin pe care primăria l-a achiziționat de la Federalcoop. „Conform proiectului, grădinița în care vor învăța 40 de copii are sală de clasă, sală de mese, dormitoare, grupuri sanitare, apa curentă și canalizare, centrală termică. Valoarea investiției este de 420 mii lei, plus TVA”, a declarat primarul comunei Vîrteșcoiu. Viorel Mîrza a adăugat că în vecinătate a fost realizat un loc de joacă cu finanțare asigurată de Consiliul Județean Vrancea.
    De asemenea, Primăria Vîrteșcoiu a reabilitat și asfaltat mai multe străzi din comună. Această investiție se datorează administrației locale și Consiliului Județean Vrancea, care au reușit în ultimii ani să promoveze proiecte de modernizare a infrastructurii stradele din Vârteșcoiu prin diferite linii de finanțare din fonduri europene și de la CJ Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?