Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Voluntari „din pasiune” la ISU Vrancea


30 de voluntari vor participa la misiuni alături de echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Anghel Saligny” al județului Vrancea. Proiectul „Salvator din pasiune”, derulat în premieră de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, urmărește susținerea activităților de voluntariat, ca expresie a implicării, solidarității și responsabilității civice și valorii profesionale a acestora, materializată în sprijinul acordat comunităților pe timpul situațiilor de urgență, dar și pentru prevenirea lor.
La finalul etapelor alocate depunerii dosarelor și analizării acestora de către comisii specializate, începând cu data de 6 august, pompierilor vrânceni li se vor alătura 30 de voluntari în situații de urgență. Ulterior parcurgerii programelor riguroase de pregătire, cu o durată de minim 240 ore, aceștia vor putea participa la misiuni de intervenție, vor fi în măsură să utilizeze tehnicile de bază în acordarea primului ajutor calificat și vor fi angrenați în diverse acțiuni de ajutor umanitar și de popularizare a mesajului preventiv.
Cu vârste cuprinse între 16 și 51 de ani, voluntarii noștri provin din toate categoriile socio-profesionale, cei mai mulți dintre aceștia fiind elevi, fapt ce confirmă interesul pe care tinerii îl acordă pregătirii și intervenției în domeniul situațiilor de urgență. În perioada următoare, voluntarii vor desfășura cursuri introductive privind structura, misiunile și atribuțiile Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și vor parcurge noțiunile de prim ajutor de bază.
Le dorim mult succes, îi susținem și suntem convinși că efortul concertat, implicarea și colaborarea cu societatea civilă reprezintă elementele esențiale în consolidarea gradului de reziliență la nivelul comunităților.

Compartimentul Informare și Relații Publice al I.S.U. Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?