Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Rectificare de buget cu bani pentru investiții și școlile din Focșani


Primarul Focșaniului, Cristi Misăilă, propune la ședința Consiliului Local de joi o rectificare de buget care prevede mai multe fonduri pentru unitățile de învățământ din municipiu. Proiectul rectificării de buget care va fi supus aprobării consilierilor locali va majora și sumele prevăzute inițial pentru investițiile din Focșani. Prin rectificarea de buget se mai alocă 100 mii lei pentru Serviciul Public Local de Asistență Socială pentru lucrările de reparații curente la clădirea fostului Parchet, la Direcția de Dezvoltare Servicii Publice se suplimentează cu 440 mii lei sumele pentru reabilitarea parcării din zona strada Eroilor (în spatele supermarketului Milcov), se alocă 232 mii lei pentru reparații la Piațeta Gării, 91 mii lei pentru Grădina Publică și Piața Unirii, 40 mii lei pentru balastări străzi și 80 mii lei pentru continuarea lucrărilor de asfaltare.
    Proiectul de hotărâre propune alocarea de sume pentru realizarea documentației aferente pentru realizarea de lucrări la Stadionul Tineretului din strada Mărășești, respectiv vestiare, grupuri sanitare, gradene, pista atletism. Investiția va fi propusă pentru obținerea de fonduri de la MDRAP. O altă investiție pe care municipalitatea vrea să o realizeze cu fonduri de la MDRAP este la Blocul de locuințe de pe Șoseaua Suraia. În acest sens va fi propusă alocarea de fonduri suplimentare pentru documentația de avizare a lucrărilor.
    Primăria propune alocarea de fonduri pentru mai multe grădinițe: Grădinița nr. 2 – 5 mii lei pentru lucrări de igienizare; grădinița nr 13 – 15,5 mii lei pentru igienizare și 4,5 mii lei achiziție furtuni hidranți și dezinsecție ; grădinița nr. 16 – 6 mii lei pentru un sistem antiefracție și 90 mii lei pentru lucrări de reparații; grădinița nr.17 – 10 mii lei lucrări de igienizare și 5 mii lei pentru iluminat de siguranță; grădinița nr. 18 – 10 mii lei lucrări de igienizare; grădinița nr. 23 – 47,2 mii lei pentru reparații curente și 4,8 mii lei pentru sistem de supraveghere video;
    Școli gimnaziale: Școala Ion Basgan – 33 mii lei lucrări de igienizare și reparații instalație electrică interioară; Școala nr. 3 – 95 mii lei pentru vopsitorie dușumea sala de sport, reparații canalizare, achiziție jaluzele, documentație DALI pentru sistematizare verticală interior, incintă și împrejmuire; Școala Alexandru Vlahuță – 71,55 mii lei lucrări amenajare teren sport în cadrul programului Olimpiadele Kaufland.
    Licee: Colegiul tehnic Edmond Nicolau – 49,72 mii lei pentru ignifugare acoperiș liceu și 7,28 mii lei pentru sistem supraveghere video; Colegiul tehnic Gheorghe Asachi – 34 mii lei pentru lucrări reparații instalații; Liceul tehnologic G.C. Longinescu – 25 mii pentru sistem supraveghere video; Colegiul Economic Mihail Kogălniceanu – 200 mii lei pentru lucrări de reabilitare instalații electrice interioare, 24,45 mii lei pentru sistem monitorizare video la clădirea Baza practică elevi și 12 mii lei pentru sistem alarmare antiefracție; Liceul de Artă Gheorghe Tatarescu – 11 mii lei lucrări amenajare grup sanitar persoane cu handicap; Liceul pedagogic Spiru Haret –  80 mii lei reparații mobilier școlar existent, 31,5 mii lei pentru obiecte de inventar și 11 mii lei pentru mijloace fixe.

7 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?