Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617

GALERIE FOTO : Peste trei mii de oameni la Ziua comunei Dumitreşti


Record de spectatori la Zilele Comunei Dumitrești. Peste trei mii de oameni au participat la sărbătoarea cele mai mari localități de pe Valea Râmnicului. Adunați pe stadionul din localitate, petrecăreții au avut parte de un spectacol frumos pus în scenă de primarul Petrică Dogaru și viceprimarul Marius Bodoc. Manifestările artistice au început în jurul orei 15.00, când pe scena de pe stadionul din centrul localității, la cea de-a X-a ediție a zilei comunei, au urcat în prima parte formațiile artistice din comunele de pe Valea Râmnicului. Apreciat de cei prezenți a fost recitalul la fel de frumos al soliștilor vocali din comuna Dumitrești. „Mă bucur că la acest eveniment au participat în jur de 3000 de oameni și nu exagerez cu nimic, niciodată nu au fost așa de multe persoane la ziua comunei noastre. Aprecierile celor prezenți au fost la modul pozitiv din toate punctele de vedere, respectiv organizare, prestația soliștilor și amplasarea noii scene pe stadionul comunal. Pe lângă spectacolul în sine am văzut foarte mulți oameni în vârstă care s-au revăzut după un an, doi sau chiar mai mulți și se putea citi bucuria de pe fețele lor. Spectacolul a fost și un moment de întâlnire a multor dumitreșteni care nu au mai avut până acum prilejul să se întâlnească cu rudele sau cu cei dragi lor. Le mulțumesc tuturor celor care au răspuns invitației de a fi alături de noi și s-au bucurat în funcție de preferință de toate genurile muzicale care au evoluat pe scenă. Să dea Dumnezeu să fim sănătoși și să ducem mai departe această tradiție a Târgului de la Dumitrești, o sărbătoare a tuturor locuitorilor comunei, dar și a celor din comunele învecinate„, a declarat Petrică Dogaru, primarul localității Dumitrești.
    Un moment la fel de apreciat și aplaudat a fost evoluția de zile mari a Ansamblului Folcloric Profesionist „Å¢ara Vrancei”, condus de îndrăgita interpretă a cântecului vrâncean, Maria Murgoci. De menționat este faptul că doamna cântecului de la subcurbura Carpaților a rămas impresionată de publicul spectator de la Dumitrești și a avut numai cuvinte de laudă și mulțumire. „Am fost încântată că am putut fi prezenți alături de întreaga comunitate din Dumitrești cu un program muzical coregrafic pe care l-am oferit cu tot dragul celor care s-au adunat în număr așa de mare. A fost impresionant, a fost extraordinar, superb, a venit atât de multă lume așa cum nu am mai văzut de multă vreme la spectacole. Am rămas impresionată de receptivitatea lor, de faptul că au stat foarte atenți și au aplaudat. M-am bucurat. În prima parte a fost folclor unde s-au prezentat toate formațiile de pe Valea Râmnicului și noi am prezentat cântec și joc românesc, iar în partea a doua a spectacolului au venit cu muzică de petrecere la fel de bine gustată de cei prezenți. În acest fel au fost acoperite toate genurile de muzică. Prin ceea ce facem este important că oamenii după muncă sunt dornici să petreacă și să se bucure de sărbătoarea localității lor”, a spus Maria Murgoci, directorul Ansamblului Profesionist „Å¢ara Vrancei”.
    Aceasta a adăugat că multă lume a venit la Dumitrești să se bucure în locul unde s-au născut și au trăit o bucată de vreme. „Am văzut multă lume venită din străinătate, dar și oameni din alte colțuri ale țării, veniți să se bucure în satul lor natal, pe pământul unde au văzut lumina zilei. Îl felicităm pe domnul primar că a realizat așa frumos acest eveniment, a fost o explozie, un lucru măreț care s-a făcut pentru comunitatea locală. Pentru mine a fost o zi frumoasă, specială cu un public special, unul care iubește actul de cultură, lumea dorește să fie sărbătoare, să se adune laolaltă, să petreacă cu prietenii, cu rudele și neamurile dragi. Este bine ca după muncă să avem și un răgaz pentru suflet, să ne bucurăm de sărbătoarea satelor. O sărbătoare fără muzică, fără voie bună, nu e sărbătoare mai ales la noi la români. Dumitrești este o localitate vestită, un târg cu tradiție și mă bucur că s-a păstrat și târgul de Sfântul Ilie. Le doresc să fie sănătoși și să aibă puterea cei care organizează să ducă mai departe această tradiție și oamenii să fie alături de primar”, a mai spus Maria Murgoci.

Oamenii au cântat și dansat pe muzica lui Nicu Paleru

    Un alt moment mult așteptat a fost surpriza oferită localnicilor de interpretul de muzica de petrecere, Nicu Paleru, care i-a ținut pe oameni cu sufletul la gură până la finalul spectacolului. „A fost un eveniment de mare anvergură. Sincer nu am mai văzut atât de multă lume la noi la Dumitrești aproape niciodată. Doar pe la spectacolele de la Focșani din Piața Unirii se aduna lume foarte multă. Mie îmi plac toate genurile de muzică și domnul primar a adus și muzică tradițională de folclor, dar și de petrecere. Lumea a venit să mai cumpere și ce le mai trebuia pe acasă, dar și să se distreze așa cum știu ei mai bine să o facă. Bravo primarului că știe să fie domn cu oamenii care l-au votat cu drag. Să ne trăiască primarul! „, a spus Mariana, o localnică din Dumitrești. Mulți dintre cei prezenți la spectacol au venit din alte localități, fie pentru a urmări evoluția artiștilor populari, fie pentru Nicu Paleru. „Eu am venit de la Focșani special pentru a-l vedea pe Nicu Paleru. Îmi place genul lui de muzică și când am văzut în Monitorul că este invitat de primar să cânte am venit și eu. I-am luat cu mine și pe cei dragi și sincer vă spun că ne-am bucurat de o sărbătoare cum nu prea am văzut în ultima perioadă. Îmi place și muzica folclorică și i-am apreciat pe toți cei ce au respect față de valorile tradiționale. Foarte frumos, a fost un moment de relaxare și destindere pentru toți”, a spus Gabriela, o tânără venită de la Focșani. 

7 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?