Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

GALERIE FOTO : Unirea Principatelor Române, sărbătorită cu investiții în învățământ la Panciu


Primarul Iulian Nica a participat, ieri, alături de elevi și profesori, la Hora Unirii de la Liceul Tehnologic „Al. I. Cuza” din Panciu. Evenimentul a făcut parte din programul manifestărilor dedicate Unirii Principatelor Române, care a mai inclus concursul „Unirea, națiunea a făcut-o!”, coordonat de profesorii de istorie Luminița Iliescu și Mihai Adafini, prezentarea filmului „Unirea Principatelor Române în context European” și un spectacol susținut de elevii pregătiți de profesorii Anișoara Vizitiu, Silviu Roșu, Elisabeta Murgoci, Elena Popa și Mirela Georgescu.
    În 2016, împlinirea a 157 de ani de la Mica Unire a coincis cu aniversarea a 160 de ani de la înființarea primei școli de stat din orașul Panciu. Ambele evenimente au fost sărbătorite în cadrul „Zilelor Liceului Tehnologic Al. I. Cuza”, organizate în perioada 23-24 ianuarie 2016.
    Deschiderea oficială a avut loc sâmbătă, 23 ianuarie 2016, la ora 9.30, cu inaugurarea, de către primarul Iulian Nica, deputatul Ciprian Nica și directorul Valeriu Jalbă-Bandrabur, a sălii de festivități și a noilor laboratoare de informatică ale liceului, realizate cu sprijinul Primăriei Orașului Panciu.
„Astăzi, Primăria Orașului Panciu împlinește o altă mare dorință a elevilor și a profesorilor de la Liceul Tehnologic: inaugurarea noilor laboratoare de informatică, dotate cu 50 de calculatoare de ultimă generație. Tot astăzi, inaugurăm și noua sală de festivități a școlii unde, sunt convins, veți organiza foarte multe evenimente frumoase”, a declarat primarul Iulian Nica.
    Acesta a trecut în revistă principalele investiții realizate, în ultimii ani, de administrația publică locală, la Liceul Tehnologic: modernizarea instituției cu bani de la Banca Mondială, dotarea cu aparatură performantă a laboratorului de practică de la profilul Alimentație, branșarea centralei termice a liceului la rețeaua de gaze naturale și dotarea tuturor grădinițelor cu mobilier nou.
„Nu ne vom opri aici. Åži în 2016, educația va fi domeniul în care Primăria Panciu se va implica în mod deosebit, pentru că, atât în Liceul Tehnologic «Al. I. Cuza», cât și în Liceul Teoretic «Ioan Slavici», avem valori care merită promovate și cunoscute”, a afirmat primarul Iulian Nica.
    Activitățile dedicate împlinirii a 160 de ani de învățământ la Panciu au mai cuprins: expunerea „Arc peste timp”, susținută de profesorul Mihai Adafini, o expoziție gastronomică, realizată de elevii de la profilul Alimentație și spectacolul „Noi reprezentăm spiritul Cuza-Panciu”, în care au evoluat actuali și foști elevi ai Liceului Tehnologic. Spectacolul a beneficiat de prezența primarului Iulian Nica, a inspectorului școlar Aurora Lefter și a directorului general al SC Tricotton Junior Panciu, Elena Stoica.
    Primarul Iulian Nica și Elena Stoica au primit, din partea directorului Valeriu Jalbă-Bandrabur, trofeul Liceului Tehnologic „Al. I. Cuza”. Cu același prilej, primarul a oferit cadrelor didactice, precum și tuturor celor prezenți, flori și cadouri aniversare. „Împlinirea a 160 de ani de învățământ păncean reprezintă o sărbătoare de suflet pentru comunitate, este ziua tuturor celor care au contribuit la dezvoltarea și afirmarea valorilor școlii păncene. Liceul Tehnologic «Alexandru Ioan Cuza» contribuie din plin la păstrarea acestor valori, prin realizările și performanțele sale, prin elevii și absolvenții săi și, mai ales, prin profesionalismul cadrelor didactice. Și pentru că în aceste zile am sărbătorit Mica Unire, consider că data de 24 ianuarie trebuie să reprezinte un bun exemplu de patriotism și de implicare civică! Să ne amintim, mereu, deviza înaintașilor noștri: «Unirea face puterea»! Vă invit, așadar, să rămânem uniți și să continuăm, și în 2016, frumoasa noastră colaborare! Vă urez tuturor un sincer la mulți ani și să dea Dumnezeu ca 2016 să fie, pentru noi toți, un an de excepție prin tot ceea ce vom realiza!”, a declarat primarul Iulian Nica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?