Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Turcia suspendă concediul anual pentru peste 3 milioane de funcționari publici


Premierul turc Binali Yildirim a decis suspendarea concediului anual pentru mai mult de 3 milioane de funcționari publici din întreaga Turcie până la dispoziții ulterioare, transmite Reuters, care citează un ordin al guvernului de la Ankara. Ordinul, publicat în Monitorul Oficial al Republicii Turce, survine pe fondul altor decizii referitoare la judecători, polițiști și membri ai armatei, în urma tentativei de lovitură de stat produse vineri noapte în Turcia. Funcționarii publici aflați deja în concediu vor trebui să revină la serviciu cât mai rapid posibil, se menționează în documentul citat.
Turcia și-a extins duminică represiunea împotriva presupușilor susținători ai puciului eșuat, reținând circa 6.000 de persoane din cadrul forțelor armate și ale sistemului judiciar.

O fotografie de pe internet arată zeci de soldați turci ‘dezbrăcați și legați’

    O fotografie care ar prezenta zeci de soldați turci întinși pe podeaua unei săli de sport, pe jumătate dezbrăcați, cu mâinile legate la spate, a apărut pe internet după ce președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că va ‘curăța’ țara de ‘virusul’ responsabil pentru tentativa de lovitură de stat militară, relatează luni The Independent. ‘Vom continua să curățăm virusul din toate instituțiile de stat, pentru că acest virus s-a răspândit. Din păcate, ca un cancer, acest virus a cuprins statul’, a declarat Erdogan la înmormântarea din capitala turcă a mai multor victime ale tentativei de puci, relatează BBC.
‘Mărșăluim în giulgiurile noastre funerare, și îi vom înfrunta pe acești asasini, acest cult, acești susținători ai lui Fethullah (Gulen)’, a spus el, potrivit The Guardian. După tentativa de lovitură de stat din Turcia au apărut poze cu civili care atacau cu brutalitate soldați. O fotografie prezintă, se pare, un grup de bărbați lovind cu picioarele un soldat întins pe jos care își proteja capul cu brațele. Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat luni seară, pentru postul de televiziune CNN Turk, că orice decizie cu privire la pedeapsa capitală va trebui să fie adoptată de parlament și că el va aproba respectiva decizie, indiferent care va fi ea, relatează Reuters. Reintroducerea pedepsei cu moartea în Turcia ar fi contrară criteriilor de aderare a țării la Uniunea Europeană. Negocierile dintre Ankara și Bruxelles privind aderarea la UE trenează de mai mulți ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?