Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

Șah clasic: Cătălin-Lucian Pătrașcu, la jumătate de punct de câștigătorul „Trofeului Litoralului“ – open!


Mălina Aciu a terminat a doua la feminin!

Campionii naționali de juniori la șah Cătălin-Lucian Pătrașcu și Mălina Aciu au avut încă o evoluție remarcabilă într-un competiție de mare dificultate! la Trofeul Litoralului, concursul open, care a avut loc la Eforie Nord în perioada 27 iunie – 7 iulie, Cătălin a reușit nu doar o clasare foarte bună – locul 8 după ce intrase în competiție de pe locul 13, dar și un punctaj competitiv, cu 7 puncte acumulate în 10 runde. La Trofeul Litoralului, au fost 32 de concurenți cu ELO de peste 2000, 12 dintre ei cu rating peste cel al lui Pătrașcu. Câștigătorul Trofeului Litoralului, un mare maestru internațional, a avut 7,5 puncte după 10 runde!
Raportat la nivelul concurenței, de excepție este și rezultatul Mălinei Aciu care, cu șase puncte, s-a clasat pe locul 24 la general, și a doua la feminin, în urma unei concurente de 40 de ani, ambele având același număr de puncte! Mălina a intrat în concurs de pe poziția a 49-a! Matei-Ionuț Acsinte a încheiat competiția pe poziția a 13-a, cu 6,5 puncte, iar Cosmin Vasiliu, pe locul 25, cu 5,5 puncte.
Cei patru șahiști sunt legitimați la CSM Focșani 2007 pentru care au concurat la competițiile naționale din acest an unde au câștigat medalii de aur, de argint sau de bronz!  
Așa cum preciza prospectul trofeului Litoralului, primii 12 clasați la open general și primii patru la feminin sau pe categorii de vârstă au primit premii în bani. Participanților le-au mai fost oferite diplome, cupe, medalii, plachete, tricouri personalizate.   

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?