Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

GALERIE FOTO : Fasole cu ciolan, pâine proaspătă și muzică populară la aniversarea Batalionului 469 Sprijin Logistic „PUTNA“


Batalionul 469 Sprijin Logistic „PUTNA” a sărbătorit 45 de ani de la înființare, săptămâna trecută, motiv pentru care au fost organizate mai multe manifestări în cadrul unității. Cu această ocazie, a fost desfășurat un ceremonial militar și religios, la care au participat alături de militarii batalionului și familiile acestora, veterani de război, elevi de la Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau”, cadre militare din garnizoana Focșani, precum și reprezentanți ai autorităților publice locale.
Evenimentul s-a petrecut sub patronajul Comandantului Diviziei 2 Infanterie „Getica”, general maior doctor Petrică Lucian Foca, iar militarii din cadrul batalionului au fost recompensați pentru rezultate deosebite obținute. „Joi 30 iunie 2016, în cazarma Batalionului 469 Sprijin Logistic «PUTNA», a avut loc ceremonialul militar și religios prilejuit de sărbătorirea a 45 de ani de la înființarea structurii. Ceremonialul s-a desfășurat sub patronajul Comandantului Diviziei 2 Infanterie «Getica», domnul general maior doctor Petrică – Lucian FOCA, iar alături de personalul batalionului, la activitate au participat membrii familiilor militarilor, un grup de veterani de război, condus de domnul colonel (retragere) Ion DURNESCU, elevi din cadrul Colegiului Tehnic Edmond Nicolau, cadre militare din garnizoana Focșani, alți invitați și reprezentanții autorităților publice locale. Cu această ocazie, militari din cadrul batalionului au fost recompensați pentru rezultate deosebite, iar comandantul Batalionului 469 Sprijin Logistic «PUTNA» a oferit însemnele batalionului oficialităților prezente la ceremonial”, se arată în comunicatul postat pe pagina de Facebook a Batalionului 469 Sprijin Logistic „PUTNA”.

Concert susținut de Maria Murgoci și „Å¢ara Vrancei”
 
La împlinirea a 45 de ani de la înființarea Batalionului 469 Sprijin Logistic „PUTNA” au fost deschise larg porțile unității pentru cei care au dorit să o viziteze sau să vadă expoziția de tehnică militară. Totodată, toți cei care au participat la eveniment au primit tradiționala fasole cu ciolan la bucătăria rulantă auto, precum și pâine proaspătă la brutăria mobilă de campanie.
La final, interpreta de muzică populară Maria Murgoci, împreună cu Ansamblul Folcloric „Å¢ara Vrancei”, a susținut un concert pentru toți cei prezenți. „Gazde onorabile, militarii au primit vizitatorii cu «porțile deschise», organizând o expoziție de tehnică militară și pregătind cu această ocazie tradiționala fasole cu ciolan la bucătăria rulantă auto, precum și pâine proaspătă la brutăria mobilă de campanie. Cu această ocazie, un gest deosebit a fost făcut de către Președintele Asociației Veteranilor de Război, Filiala Mărășești, domnul colonel (retragere) Ion DURNESCU, care a fost de acord ca sala de tradiții a batalionului să poarte numele său. La final, personalul batalionului și invitații săi au fost încântați de concertul susținut de doamna Maria Murgoci împreună cu Ansamblul Folcloric «Ţara Vrancei», concert organizat cu ocazia sărbătoririi a 45 de ani de la înființarea Batalionului 469 Sprijin Logistic «PUTNA»”, se arată în același comunicat.

Profesionalism și spirit de sacrificiu

La ceas aniversar, comandantul unității a ținut să mulțumească personalului batalionului pentru dăruirea, profesionalismul și spiritul de sacrificiu de care dau dovadă în fiecare zi. „Astăzi, la ceas de sărbătoare pentru noi, doresc să mulțumesc întregului personal pentru efortul depus, dar și familiilor noastre pentru faptul că au avut și au răbdare cu noi și ne susțin permanent în timpul petrecut departe de casă, în poligoanele de instrucție sau pe timpul acțiunilor militare din teatrele de operații. (…) În încheiere, vă asigur de faptul că Batalionului 469 Sprijin Logistic PUTNA va reprezenta și pe viitor o imagine a profesionalismului și a spiritului de sacrificiu acolo unde țara ne-o va cere”, a transmis celor prezenți comandantul Batalionului 469 Sprijin Logistic PUTNA, colonel Radu Voicu.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?