Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634
Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634

GALERIE FOTO : Berbecuț la proțap și demonstrație cu motociclete, la „Sărbătoarea satelor“


Dealul Rugetului din comuna Vidra a găzduit, duminică, „Sărbătoarea satelor”. Manifestarea cultural-artistică a fost organizată de Asociația Viișoara – Ruget, în colaborare cu Obștea Viișoara, Obștea Ruget, cu susținerea Primăriei Vidra. Pe scenă au evoluat Cornelia și Lupu Rednic, Valentin Sanfira, Mariana Căpitănescu și Amna, acompaniați de formația Idealii din Galați. Din partea locului a evoluat corul parohiei Irești, coordonat de preotul paroh Ionel Miron. O implicare destul de mare în punerea acestui eveniment în calendarul manifestărilor cultural artistice de pe Valea Putnei a avut-o Vasile Apostu, președintele Obștii Viișoara, împreună cu echipa de consilieri.
Spectacolul a fost întregit și de un grup de motocicliști din Brașov, Harghita și Covasna, care au venit la spectacol, unde au susținut, la rându-le, o reprezentație. Scena a fost ornată cu cetină de brad, covoare și cuverturi tradiționale de la Vidra, numită și Poarta Vrancei. Peisajul din Dealul Rugetului oferă o panoramă de vis, de unde pot fi văzute aproape toate satele componente ale comunei, inclusiv frumosul drum spre satul Viișoara. Oamenii s-au delectat cu mici pe grătar și un pahar de bere rece, dar și cu produse de foarte bună calitate din ograda gospodarilor din Vidra, cum ar fi bulz de oaie copt pe jar, tochitură de berbecuț sau berbecuț la proțap.
Veselia și voia bună a ținut până seara târziu, ore în care localnicii adunați atât din satele comunei cât și cei veniți din străinătate ori din alte județe ale țării au mai discutat între ei și au mai pus țara la cale, cum se spune. „A fost o manifestare cultural artistică, unde lumea a venit la un spectacol frumos. Au fost amenajate și spații comerciale, tobogane și complexe de joacă pentru copii. Am avut marea surpriză ca la acest eveniment să avem standuri cu produse tradiționale de la noi. Sincer vă spun, m-am bucurat, deoarece oamenii noștri din Vidra, respectiv Genu Èšîrdea, Aurelian Prescură, Ioan Pintilie și Simion And one, au adus produse tradiționale: prune uscate, țuică, miez de nucă, prune uscate cu miez de nucă în interior, caș, care pentru noi au adus mereu venituri. Am constatat că atât oamenii în vârstă, dar și cei tineri au venit îmbrăcați în straie cu motive naționale, ceea ce înseamnă o întoarcere la vechile tradiții strămoșești. Au participat oameni din toate satele comunei Vidra, dar și cei care sunt plecați în străinătate și prin ale județe din țară. Am avut oaspeți și din comunele învecinate, Valea Sării, Vizantea și altele. Noi, locuitorii din Èšara Vrancei, știm să ne bucurăm și să cinstim atunci când trebuie”, ne-a declarat primarul comunei Vidra, Silviu Pintilie.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page