Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

VIDEO : Primăria Focșani a finalizat trei proiecte de infrastructură locală


Primăria municipiului Focșani a finalizat trei proiecte de infrastructură, finanțate cu fonduri europene. Este vorba de proiectele: Reabilitare și modernizare spații publice urbane în zona de acțiune Sud-Est;  Modernizare și extindere spații verzi în zona de acțiune Sud-Est; Reabilitare, modernizare și dotări Școala nr. 3. Cele trei proiecte au o valoare de peste 48 de milioane de lei. „Este vorba de trei proiecte care au vizat modernizarea infrastructurii locale din municipiul Focșani”, a precizat viceprimarul Marius Iorga (FOTO).

Primăria municipiului Focșani a finalizat trei proiecte de infrastructură, finanțate cu fonduri europene. Este vorba de proiectele: Reabilitare și modernizare spații publice urbane în zona de acțiune Sud-Est; Modernizare și extindere spații verzi în zona de acțiune Sud-Est; Reabilitare, modernizare și dotări Școala nr. 3. „Municipalitatea a finalizat alte trei proiecte cu finanțare europeană. Vorbim de proiectele privind Reabilitare și modernizare spații publice urbane în zona de acțiune Sud-Est; Modernizare și extindere spații verzi în zona de acțiune Sud-Est; Reabilitare, modernizare și dotări Școala nr. 3. Toate aceste trei proiecte au fost finanțate prin Programul Operațional Regional 2017-2013. Este vorba de trei proiecte care au vizat modernizarea infrastructurii locale din municipiul Focșani”, a precizat viceprimarul Marius Iorga.
Proiectul „Reabilitare și modernizare spații publice urbane în zona de  acțiune sud-est” are o valoare totală de 31.837.688,62 lei, din care: valoare totală eligibilă a proiectului 25.663.367,68 lei, valoare eligibilă nerambursabilă din FEDER – 20.620.515,93 lei și valoare eligibilă nerambursabilă din bugetul național – 4.529.584,40 lei. Obiectivul principal al proiectului a fost crearea  premiselor materiale pentru valorificarea și dezvoltarea spațiului public, pentru  furnizarea unor servicii de calitate în transport, mobilitate sigură și un climat de siguranță în scopul efectuării unei schimbări pozitive de imagine a zonei de intervenție sud-est a municipiului Focșani.
Obiective specifice proiectului au fost: Modernizarea și reabilitarea străzilor și trotuarelor și a căilor de acces spre acestea în vederea controlului intensității circulației și a decongestionării străzilor adiacente, în zona de intervenție sud est a Municipiului Focșani; Elaborarea și implementarea unui concept rațional, pentru traficul staționar în vederea protejării spațiilor verzi; amenajarea spațiilor de parcare existente și amenajarea de parcări noi; Modernizarea a 22 stații de autobuz existente și crearea a 3 noi stații; Îmbunătățirea mobilității prin crearea de 4.825 mp piste pentru bicicliști pe arterele principale ale zonei.

186.545 mp de spații verzi au fost modernizați
 
Primăria Focșani a anunțat că a fost finalizat și proiectul „Modernizare și extindere spații verzi în zona de acțiune sud est”. Valoarea totală a proiectului este de 12.620.936,01 lei din care finanțare eligibilă nerambursabilă – 80,35 % – contribuție FEDR – 8.173.564,78 lei, finanțare eligibilă nerambursabilă – 17,65 % – buget național – 1.795.437,69 lei. Contribuția din bugetul local este de 2 %, respectiv 203.449,03 lei. Obiectivele specifice ale proiectului sunt: Modernizarea unei suprafețe verzi de 186.545 mp în zona de acțiune sud est Focșani; Îmbunătățirea factorilor de mediu și sociali prin modernizarea și reabilitarea spațiilor verzi plantate de-a lungul arterelor rutiere. Durata proiectului a fost de 54 luni și 24 zile și s-a desfășurat în perioada 8.12.2011 –  30.06.2016.
Rezultatele obținute în urma implementării proiectului „Modernizare și extindere spații verzi în zona de acțiune sud est” includ reorganizarea complexă a zonelor verzi, a plantațiilor de pomi și arbuști, a condițiilor de întreținere a acestora, ce aduc beneficii atât comunității locale cât și societății, contribuind astfel la dezvoltarea locală economică și socială.
Al treilea proiect din cadrul PIDU, referitor la sistemul de supraveghere video, a fost finalizat și are dispeceratul la punctul termic PT 69. De reținut că în cadrul PIDU vor fi modernizate și reabilitate următoarele străzi: în cartierul Mîndrești – Luceafărului, Trandafirilor, Luminiței, Liliacului, Lăcrămioarei, Bălți, Dumbrava, Toporași, Berzei, Izvor, Dâmbovița, Făget, Nuferilor; în cartierul Laminorul – Militari, C. Brâncoveanu, Mugur, Ghica Vodă, Aleea și Strada Laminorului; în cartierul Sud – Aleea 1 Iunie, Aleea Echității, Aleea Stadionului, Constructorului, Cornel Coman, Col. Vasilescu, Emanoil Petruț, Soveja, Mihai Viteazu.

Åžcoala nr. 3 din Focșani a fost reabilitată

Tot în cadrul conferinței de presă de ieri, Primăria municipiului Focșani a anunțat că au fost finalizate lucrările la Proiectul „Reabilitare, modernizare și dotări –  Școala nr.3”, cod SMIS 13325, proiect finanțat prin Programul Operațional Regional 2007-2013, Axa prioritară 3: „Imbunatățirea infrastructurii sociale”, Domeniul major de intervenție 3.4 : „Reabilitarea/ modernizarea/ dezvoltarea și echiparea infrastructurii educaționale preuniversitare, universitare și a infrastructurii pentru formare profesională continuă”. Valoarea totală a proiectului este de 5.185.298,08 lei, din care valoare totală eligibilă a proiectului 3.558.761,00 lei, valoare eligibilă nerambursabilă din FEDER: 3.024.946,85 lei și valoare eligibilă nerambursabilă din bugetul național 462.638,93 lei.
Lucrările au constat în refacerea arhitecturii clădirii, refacerea șarpantei, a instalațiilor sanitare, instalațiilor termice interioare, instalațiilor electrice, coloanelor și tablourilor. De asemenea, au fost refăcute rețelele exterioare de apă rece, instalațiile de avertizare – semnalizare și au fost montate instalații de supraveghere cu camere video. Totodată, au fost executate lucrări la Sala de sport, la care au fost executate finisaje interioare și exterioare, reparații tâmplărie, instalații electrice interioare, instalații sanitare, instalații termice interioare, dar și dezafectare instalație sanitară. 
Obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea calității infrastructurii în educație, a dotării Școlii nr.3 din Municipiul Focșani, în scopul asigurării  unui proces educațional la standarde europene. Obiectivele specifice sunt: Reabilitarea, modernizarea prin intervenții asupra unor elemente componente ale clădirii, ale finisajelor, precum și asupra instalațiilor interioare ale Școlii nr.3″, în decurs de 9 luni; Dotarea cu echipamente moderne a laboratoarelor și spațiilor de învățământ ale școlii, asigurând astfel celor 570 elevi, condiții moderne de studiu, la standarde europene.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?