Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633

Ședința de constituire a Consiliului Județean Vrancea are loc mâine


Consiliul Județean Vrancea se va constitui în cadrul unei ședințe care va avea loc mâine după amiază. În urma alegerilor din 5 iunie, cele mai multe mandate, 18, au revenit PSD, urmat de PNL -13 și ALDE – 2. Lista de consilieri județeni este deschisă de președintele PSD Vrancea, Marian Oprișan, președinte în funcție al Consiliului Județean, urmat de Dragoș Bîrlădeanu, Nicușor Halici, Constantin Guguianu, Doru Bălan, Vasile Melinte, Rodica Boboc, Åžtefan Buzărnescu, Nicușor Blîndu, Dănuț Cristian, Laurențiu Marin, Valentin Ochean, Aura Eșanu, Cătălin Răducanu, Cătălin Ghețu, Adrian Badiu, Mircea Adam, Claudiu George Nica – PSD, Cătălin Toma, Liviu Bostan, Viorica Pleșa, Dorina Vraciu, Florin Nedelcu, Norocel Pompiliu Stroe, Cristinel Irimia, Emilian Diaconu, Adrian Vasile Crețu, Ovidiu Burdușa, Alexandru Epure, Sorin Robu, Alin Olteanu – PNL, Ionel Cel Mare și Dorina Săpunaru – ALDE. Cel mai probabil, primul pe listă din partea PNL, Cătălin Toma, va renunța la mandat, fiind reales primar la Jariștea, și va fi înlocuit de următorul supleant, Ion Oprea.
    La ședința de constituire trebuie să participe majoritatea consilierilor aleși și validați. Dacă nu se poate asigura această majoritate, ședința se va organiza, în aceleași condiții, peste 3 zile, la convocarea prefectului. Prima ședință va fi condusă de cel mai în vârstă consilier județean, ajutat de cei mai tineri doi consilieri, cu asistența de specialitate a secretarului unității administrativ-teritoriale, care întocmește și procesul-verbal al ședinței. Secretarul unității administrative-teritoriale va înmâna certificatul doveditor al alegerilor, document semnat de președintele circumscripției electorale.

Întârzieri din cauza PNL

    Și constituirea noilor consilii locale din Vrancea a intrat în linie dreaptă și trebuie realizată în această săptămână. Cele mai multe ședințe de constituire vor avea loc de joi până sâmbătă, 25 iunie fiind ultima zi pentru constituirea consiliilor locale. Va fi un adevărat tur de forță, deoarece la ședințele de constituire trebuie să participe reprezentanți ai Prefecturii și magistrați care să se asigure că este respectată legalitatea procedurilor.     Primarii și consilierii locali depun cu întârziere jurământul din cauza PNL, care nu s-a grăbit cu depunerea la Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a rapoartelor detaliate ale veniturilor și cheltuielilor electorale, făcute pentru alegerile locale din 5 iunie. Ori, AEP a precizat că depunerea acestor rapoarte este o condiție obligatorie înainte de constituirea noilor consilii locale. Termenul limită pentru depunerea acestor rapoarte este 21 iunie, iar 25 iunie este data limită pentru constituirea noilor consilii locale.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?