Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Patronul Lumy Rob vrea înlocuirea măsurii preventive


Una dintre persoanele arestate în mega dosarul furtului de energie electrică nu mai vrea după gratii. Aceasta a formulat la Tribunalul Vrancea cerere de înlocuire a măsurii preventive, solicitare care se va judeca astăzi. Este vorba de Victor Valentin Stoica, patronul Lumy Rob.
În prezent, trei persoane se află în arest preventiv în acest dosar. Este vorba de Victor-Valentin Stoica, patronul Lumy Rob, și angajații Electrica Vasile Aldea și David Bucur. De asemenea, patronul Arta Fier Damaschin, Ionuț Damaschin, se află în arest la domiciliu. „Respinge, ca nefondate, contestațiile formulate de inculpații Aldea Vasile, David Bucur, Stoica Victor Valentin și Damaschin Ionuț împotriva Încheierii de ședință din 26.05.2016, pronunțată de Tribunalul Vrancea în dosarul nr. 1198/91/2016. (…) obligă pe inculpații-contestatori la plata sumelor de câte 100 lei fiecare, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunțată în camera de consiliu azi, 06.06.2016”, au decis magistrații Curții de Apel Galați.
Patronul Lumy Rob și angajații Electrica au ajuns după gratii pe 26 mai, fiind arestați de judecătorii Tribunalului Vrancea. Tot atunci, patronul Arta Fier Damaschin a fost plasat în arest la domiciliu, iar Marin Preda, fost angajat Electrica, a fost pus sub control judiciar.
 Vasile Aldea este acuzat de mai multe fapte de complicitate la furt, instigare la executarea sau folosirea de instalații clandestine în scopul racordării directe la rețea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare, complicitate la executarea sau folosirea de instalații clandestine în scopul racordării directe la rețea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare, abuz și instigare la abuz în serviciu, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, luare și complicitate la luare de mită, participație improprie la furt. Aceleași acuzații au fost puse și în sarcina lui David Bucur.
În cazul patronului Lumy Rob, Victor-Valentin Stoica, acuzațiile sunt de furt, executarea sau folosirea de instalații clandestine în scopul racordării directe la rețea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare, dare de mită, spălare de bani. Patronul Arta Fier Damaschin, Ionuț Damaschin, este cercetat pentru furt, executarea sau folosirea de instalații clandestine în scopul racordării directe la rețea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare și dare de mită.
Marin Preda este acuzat de complicitate la furt, executarea și complicitate la executarea sau folosirea de instalații clandestine în scopul racordării directe la rețea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare, abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la luare de mită, participație improprie la furt, constituirea unui grup infracțional organizat.

7 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?