Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

Cântărețul Aurel Moldoveanu, amendat deoarece a condus cu viteză


Cântărețul Aurel Moldoveanu a fost amendat de polițiștii din cadrul Serviciului Poliției Rutiere Vrancea pentru depășirea limitei legale de viteză. Mașina sa a intrat în raza de acțiune a aparatului radar pe raza comunei Urechești, în timp ce rula cu o viteză de 93 kilometri pe oră. Potrivit informațiilor primite de la polițiștii vrânceni, cântărețul a primit o sancțiune în cuantum de 810 lei și a achitat pe loc jumătate din sumă, respectiv 405 lei. 
    Aurel Moldoveanu este doar unul dintre cei 1.203 șoferi amendați în perioada 18-24 august, în timpul acțiunii ce a avut drept scop combaterea vitezei excesive și reducerea numărului de accidente cauzate de viteză. Potrivit comisarului șef Adrian Huzum, din cadrul Serviciului Poliției Rutiere Vrancea, pe lângă cele 1.203 sancțiuni aplicate, au fost reținute 20 de permise, șoferii depășind limita legală de viteză cu peste 50 kilometri la oră. Comisarul șef Huzum a adăugat că alte 17 permise au fost reținute pentru alte abateri, dar și că în perioada acțiunii au fost întocmite 12 dosare penale pentru infracțiuni la regimul rutier.
     Acțiunea a făcut parte din campania „Speed”, a polițiilor rutiere europene TISPOL, iar în cadrul acesteia au fost folosite toate echipamentele de supraveghere video a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor din dotare, amplasate în sistem cascadă. „Din analiza efectuată cu privire la evoluția dinamicii accidentelor rutiere grave, produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză, reiese că în perioada 1 ianuarie – 15 august a.c., pe raza județului Vrancea au fost înregistrate 17 accidente grave (+5), cu 7 morți (+5) și 15 răniți grav (-1). Astfel, din punct de vedere al gradului de victimizare a participanților la trafic, viteza rămâne una din principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave cu impact deosebit asupra percepției nivelului de siguranță rutieră. În acest context, în perioada 18-24 august a.c., s-a desfășurat o acțiune pe linie de viteză și s-a acționat pe toate drumurile naționale pentru identificarea și tragerea la răspundere a conducătorilor auto care nu respectă limitele de viteză, în acest sens fiind aplicate peste 1.200 de sancțiuni”, ne-a declarat comisarul șef Adrian Huzum, de la Serviciul Poliției Rutiere Vrancea.
    Polițiștii recomandă conducătorilor auto să circule cu prudență, cu viteză adaptată condițiilor meteo și de trafic și să acorde o atenție sporită pietonilor.
Depășirea limitelor legale de viteză și viteza neadaptată la condițiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice!

 

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?