Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

VREMEA va fi în general instabilă


Miercuri, vremea va fi în general instabilă în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania și cea mai mare parte a Moldovei, unde vor fi înnorări temporar accentuate și vor cădea averse, însoțite de descărcări electrice și de intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și vor fi condiții de grindină. În sud și sud-est, în cursul zilei vremea va fi în general frumoasă, călduroasă în orele amiezii, iar cerul mai mult senin, dar se va înnora parțial pe parcursul nopții cand, pe arii restrânse, se vor semnala manifestări specifice instabilității atmosferice. Temperaturile maxime, în scădere față de ziua precedentă în regiunile vestice, nordice și centrale, vor fi cuprinse între 20 grade în nordul Moldovei și 33…34 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime se vor încadra între 10…11 grade în nord-vest, în depresiuni și în Dealurile de Vest și 21…22 de grade pe litoral.
În București, miercuri, vremea va fi în general frumoasă, dar călduroasă în orele amiezii, când se va înregistra o maximă termică în jurul valorii de 32 de grade. Cerul va fi mai mult senin ziua, dar se va înnora parțial în cursul nopții, însă condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 17…19 grade.

Joi, în valorile termice vor marca o scădere față de ziua precedentă și în regiunile estice și sud-estice, iar temperaturile maxime se vor situa între 19 grade în nord și 29 de grade, izolat, în Lunca Dunării. Cerul va fi temporar noros ziua în sudul și estul țării, precum și în zona de munte, unde numai pe arii restrânse vor fi averse și descărcări electrice. În rest, cerul va fi variabil, iar condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în est, la munte și trecător în celelalte regiuni. Temperaturile minime se vor încadra între 5…6 grade în depresiuni și 17 grade pe litoral.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?