Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640
Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640

Trei maşini avariate de zăpada căzută de pe blocuri


   Trei mașini au fost avariate joi seara, de zăpada căzută de pe blocuri. Două dintre autoturisme erau parcate pe Bulevardul Unirii din Focșani, iar cel de-al treilea pe strada George Coșbuc numărul 4. Proprietarul autoturismului marca Dacia Logan, un student, și-a parcat mașina pe strada George Coșbuc și a plecat în apropiere cu treabă. Nu a apucat să ajungă la destinație că a fost sunat de prietenul său care i-a spus că mașina sa a fost avariată de zăpada căzută de pe un bloc. Când s-a întors la mașină, studentul și-a pus mâinile în cap. Mormanul de zăpadă căzut de pe bloc îi făcuse praf cupola, i-a spart luneta și  i-a îndoit portbagajul. Tânărul a chemat poliția pentru a face verificări cu privire la cele întâmplate.
   La scurtă vreme, un incident asemănător s-a produs pe Bulevardul Unirii din Focșani, de această dată fiind surprinse două mașini, o Dacia Logan și un alt autoturism. Zăpada a avariat caroseria Daciei Logan, iar celeilalte mașini i-a spart parbrizul, i-a distrus capota, ștergătoarele și oglinzile. O echipă din cadrul Poliției municipiului Focșani a ajuns și la acest incident. „Au fost întocmite actele procedurale pentru stabilirea persoanelor responsabile civilmente și în raport de rezultatele verificărilor se va face încadrarea juridică a faptelor și se vor dispune măsurile legale, având în vedere faptele de distrugere sesizate”, a explicat comi-sarul șef Gicu Avasiloaie, șeful Poliției municipiului Focșani.
   Zăpada și gheața cad de pe blocuri, dar nimeni nu ia nicio măsură. Mai grav este faptul că viața trecătorilor este pusă în pericol. Ei se pot trezi în orice moment cu o avalanșă de zăpadă în cap și cu toate astea, nimeni nu face nimic. Persoanele care au responsabilități în acest sens, respectiv asociațiile de locatari și proprietarii de clădiri nu fac nimic pentru a îndepărta pericolul de pe acoperișurile blocurilor.
   Åžeful Poliției Locale, Ion Gheorghe, ne-a precizat că până acum nu au fost aplicate sancțiuni, în speranța că oamenii vor înțelege de vorbă bună. „Până acum nu am dat amenzi pentru că am vrut să rezolvăm pro-blema cu vorbă bună, dar văd că nu se poate și atunci vom aplica și amenzi. Echipele sunt în teren și informează asociațiile de proprietari, proprietarii de clădiri, agenții economici, dar și pe reprezentanții instituțiilor publice care au atribuții în domeniu. Agenții economici și reprezentanții instituțiilor publice au înțeles și au luat măsuri. Avem probleme cu asociațiile de proprietari și cu proprietarii de clădiri, care nu înțeleg că au această atribuție. Vom fi nevoiți să dăm și amenzi dacă nu se poate cu vorba bună. Scopul nostru este să-i informăm și să comunicăm cu ei, nu să le dăm amenzi”, a explicat Ion Gheorghe.
   Polițiștii locali au mers într-un singur loc și de trei ori, în spe-ranța că-i vor putea convinge pe proprietari sau pe reprezentanții asociațiilor de proprietari să-și dea zăpada jos de pe acoperișuri, dar nu au avut sorți de izbândă. Amenda este cuprinsă între 100 – 500 lei pentru persoanele fizice și 500 – 1.000 lei pentru persoanele juridice. Cel mai probabil, aceștia vor înțelege că trebuie să ia măsuri abia după ce vor fi amendați.

12 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?