Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Deținutul care în decembrie 2015 a evadat din penitenciar, trimis în judecată


Un deținut, domiciliat în Nereju, a fost trimis în judecată după ce a evadat anul trecut din Penitenciarul Focșani, situat în cartierul Mîndrești. Evadarea sa a fost posibilă deoarece deținutul beneficia de o pedeapsă în regim deschis. El muncea în zootehnie, fiind îngrijitor la grajduri pe perioada nopții, așa că nu beneficia de pază.
De-a lungul timpului s-a dovedit că a avut un comportament exemplar la locul detenției, tocmai de aceea o comisie specială din cadrul unității a decis ca el să nu beneficieze de pază strictă. Numai că libertatea i-a făcut cu ochiul și în data de 16 decembrie 2015, la ora 3.30, bărbatul a părăsit locul de muncă și nu a mai revenit în penitenciar. Acum va petrece mulți ani după gratii și asta deoarece este trimis în judecată pentru evadare. De asemenea, el va avea de ispășit pedepsele ambelor infracțiuni, respectiv cea pentru care a fost inițial închis, la care se adaugă cea ce va fi dată în dosarul de evadare. „Vasile B., în vârstă de 28 de ani, din localitatea Nereju, este trimis în judecată pentru evadare din penitenciarul Mândrești la data de 16.12.2015. Acesta executa o pedeapsă în regim deschis în zootehnie, la grajduri, în intervalul orar 18.00- 7.00, iar la ora 3.30 a părăsit locul de muncă”, se arată în rechizitoriu.
Deținutul a fost prins în Ajunul Crăciunului de polițiștii de la Postul de Poliție Nereju, în timp ce-și vizita copilul pe care nu îl văzuse niciodată. El a fost găsit în punctul „Poenile Sării”, în casa mamei concubinei sale. Din momentul evadării și până a fost prins, deținutul a dormit în pădure, făcându-și culcuș din cetină de brad. Surse oficiale spuneau la momentul prinderii că din când în când mai trecea pe acasă pentru a-și lua mâncare, după care se întorcea în pădure. Până să fie găsit, el a fost căutat și ziua și noaptea de polițiștii de la Postul de Poliției Nereju, cei de la Serviciul de Investigații Criminale, de jandarmi, dar și angajați ai penitenciarului. „La data de 24 decembrie a.c., orele 23.20, polițiștii din Nereju, însoțiți de doi lucrători din cadrul Ocolului Silvic Zăbala, s-au deplasat în pădurea din punctul «Poenile Sării» la domiciliul unei femei, unde au depistat un bărbat, de 27 ani, din localitate, evadat din Penitenciarul Focșani și dat în urmărire națională. Bărbatul a fost încarcerat la Penitenciarul Focșani, în vederea executării pedepsei”, a transmis la momentul prinderii subcomisar Bogdan Toader, de le biroul de presă al IPJ Vrancea.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?