Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

Femeia care înșela oameni de afaceri rămâne în arest preventiv


Magistrații Tribunalului Vrancea au respins contestația formulată de Gabriela B., acuzată că a înșelat mai mulți oameni de afaceri vrânceni. Ea a contestat decizia Judecătoriei Focșani, prin care i-a fost menținut arestul preventiv, dar nu a avut succes la Tribunal. „Respinge ca nefondată, contestația formulată de contestatoarea inculpată Berbece Gabriela, împotriva încheierii din data de 02.06.2016, pronunțată de Judecătoria Focșani, în dosarul penal nr. 7041/231/2016/a2. Ia act că asistența juridică a fost asigurată de serviciile unui apărător ales. Obligă contestatoarea-inculpată la plata sumei de 100 lei, reprezentând cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunțată în ședința din camera de consiliu astăzi, 13.06.2016”, este decizia judecătorilor de la Tribunalul Vrancea. Potrivit portalului instanțelor de judecată, părți vătămate în acest dosar sunt Iuliana Bacinschi, Lilieana Zanfir, Doru Bîrlă și Auto Sima Bayer.
Femeia, care este din Vaslui, a fost trimisă în judecată de procurorii vrânceni pentru înșelăciune. În vârstă de 39 de ani, aceasta nu ar fi la prima abatere de acest gen. A mai fost condamnată de 13 ori tot pentru fapte de înșelăciune, comise cu precădere în zona Moldovei.
Conform declarațiilor procurorilor, Gabriela B. a înșelat mai multe societăți comerciale din Focșani. Dându-se drept inspector ITM, ea a reușit să ia bani de la reprezentanții respectivelor firme. Femeia le spunea patronilor că are un copil grav bolnav care necesită tratamente costisitoare, iar cei miloși și-au deschis portofelele imediat, oferindu-i importante sume de bani. Timp de patru luni, din octombrie 2015 și până în ianuarie 2016, femeia ar fi primit de la trei societăți comerciale 1.000 de lei, 2.000 de lei, respectiv 300 de lei.
Tot procurorii mai spun că în momentul în care era pe cale să primească o altă sumă de bani, de la o firmă, femeia a fost prinsă în fapt. „Femeia de 39 de ani din Vaslui a fost trimisă în judecată pentru două fapte de înșelăciune, o alta de înșelăciune în formă continuă și pentru o tentativă de înșelăciune. La ultima nu a mai reușit să ia banii deoarece a fost prinsă”, se arată în rechizitoriu.
Toate societățile comerciale înșelate de Gabriela B. au depus plângere, în urma cărora s-au declanșat cercetările. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?