Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Cotlete în plic și Spuma de caise


În cadrul acestei rubrici vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ”tratate” de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. Săptămâna aceasta vă propunem ”Cotlete în plic” și ”Spuma de caise” ambele rețete fiind publicate în ”Carte de bucătărie — 1501 feluri de măncări” (1935), cu o prefață de Constantin Bacalbașa.

Cotlete în plic
Iei costițe mici de vițel și le marinezi, timp de o noapte sau o zi, în untdelemn în care ai pus pătrunjel, ceapă, usturoi, ciuperci, toate tocate mărunt, sare și piper. Apoi într’o hârtie, de două ori mai mare ca cotlete, și pe care ai uns-o cu unt, presări pătrunjel tocat. Pui cotleta, pui deasupra alt rând de pătrunjel, închizi bine hârtia și frigi la grătar. Servești în hârtie.

Spuma de caise
Bate, până face spumă tare, 4 albușuri de ouă, încorporează ușor 200 gr. marmeladă de caise și așază totul în formă de piramidă într’un vas care să meargă la coptor; netezește cu latul unui cuțit, presară zahăr și lasă ca să coacă la foc domol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?