Ediția: Vineri 14 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția: Vineri 14 iunie 2024. Nr. 6649

Concurs de Reviste Școlare „Tărâmul cuvintelor”


Etapa finală a proiectului regional „Tărâmul cuvintelor” s-a desfășurat vineri, la Școala Gimnazială „Duiliu Zamfirescu” din Focșani. Este vorba de  premierea celor mai valoroase publicații, realizate de elevi sub îndrumarea dascălilor acestora. „La această a II-a ediție a concursului organizat de prof. Petria Dolia și bibliotecar Gabriela Harea de la Școala Gimnazială «Duiliu Zamfirescu» Focșani în parteneriat cu ISJ Vrancea, au participat 25 reviste din întreaga țară, reprezentând unități școlare de prestigiu cum ar fi: Școala «Mihai Eminescu» din Buzău, Școala Nr. 119 din București, Colegiul Național «Calistrat Hogaș» Tecuci, Școala Gimnazială Nr. 19 Brașov, Palatul Copiilor Arad, Școala Gimnazială «Porolissum» din Zalău, Liceul Pedagogic «Spiru Haret» din Focșani, ș.a. Juriul a avut dificila misiune de a departaja publicațiile (on-line, dar și în format tipărit) participante la cele două secțiuni – preșcolar/ primar și gimnazial/ liceal – conform criteriilor ce au avut la bază principii fundamentale ale jurnalismului școlar„, au transmis reprezentanții Școlii „Duiliu Zamfirescu”.
Punctaj maxim au obținut revistele publicate de Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Elena Doamna” Focșani și Liceul Teoretic „Ioan Slavici” Panciu. „Punctajul maxim a fost obținut de două reviste cu tradiție, care fac cinste județului nostru: «Gest și cuvânt», de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă «Elena Doamna»Focșani, și «ACTUALIS», de la Liceul Teoretic «Ioan Slavici» Panciu, cărora li s-a acordat Premiul de Excelență datorită originalității, conținutului instructiv-educativ complex și graficii deosebite”, potrivit aceluiași document.
Potrivit directorului Școlii „Duiliu Zamfirescu”, profesorul Petrică Moraru, elevii au realizat adevărate cronici. „Impresionantă este dedicarea coordonatorilor acestor reviste, care au reușit cu succes să implice elevii în procesul jurnalistic, realizând adevărate cronici ale vieții de școlar, în perimetrul editorial actual atât de delicat, precum și efortul de a se menține o astfel de activitate publicistică”, a subliniat profesorul Petrică Moraru.      
 
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?