Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Fotbal, Campionatul European – doar trei zile până la începerea marelui spectacol!


Grandiosul spectacol al fotbalului stă să înceapă. Mai sunt doar trei zile până când, pe Stade de France, din suburbia pariziană Saint Denis, vineri, 10 iunie, de la ora 22,00, Franța și România se vor alinia la start pentru intonarea imnurilor naționale, schimburile de fanioane și primul fluier de arbitru al competiției continentale.  Istoria debuturilor de întreceri mondiale sau europene spune că, de regulă, în primul joc, gazda, căreia în revine onoarea de a deschide balul, nu câștigă. Nu ca un gest de curtoazie față de parteneră, ci pentru că, pur și simplu, cam așa se întâmplă! Dar nici nu pierde. Va fi așa și vineri, 10 iunie, în jocul care va începe la ora 22,00? Numai fotbaliștii români și cei francezi vor decide. Prin joc, în mod evident! Așa spune istoria! Însă cel mai performant sistem de simulare a caracteristicilor unui fenomen fotbalistic, Football Manager, a stabilit că România va trece de grupe, dar va pierde primul meci. Cum va fi, vom vedea, toți cei care suntem interesați de parcursul echipei naționale la Europeanul din Franța!
Monitorul de Vrancea vă va ține în priza întrecerii prin relatări despre jocurile Campionatului, înainte de toate, despre cele ale echipei antrenate de generalul Iordănescu! Și prin analize făcute de câțiva dintre vrâncenii cei mai avizați în fotbal: foști jucători care au evoluat, inclusiv, în prima divizie a țării!
În același timp, așteptăm la adresa sport@monitorulvn.ro comentarii ale dumneavostră, stimați cititori! Cele mai interesante vor fi publicate în numărul următor trimiterii comentarului la adresa de mai sus!
Până atunci, vă reamintesc lotul de jucători cu care Naționala României se prezintă în Franța: portarii Tătărușanu, Pantilimon și Lung jr. și jucătorii de câmp Săpunaru, Mățel, Chiricheș, Găman, Grigore, Moți, Raț, Filip, Pintilii, Hoban, Prepeliță, Popa, Torje, Chipciu, Stanciu, Sînmărtean, Keșeru, Stancu, Andone și Alibec.
Programul jocurilor din grupa A a Campionatului European:    
Etapa I
10 iunie, ora 22,00: Franța – România
11 iunie, ora 16,00: Albania – Alveția
Etapa a II-a
15 iunie, ora 19,00: România – Elveția
15 iunie, ora 22,00: Franța – Albania
Etapa a III-a
19 iunie, ora 22,00: România – Albania
19 iunie, ora 22,00: Elveția – Franța
(Sursa Foto, site-ul FRF)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?