Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Blocuri cu risc de PRĂBUȘIRE și cheltuieli pentru locatari, proiectele candidatului PNL(egal PDL) din Focșani


Liberalii-pedeliști spun că vor să scoată orașul subteran la lumină. Candidatul PNL(egal PDL) e întrebat pe la emisiuni despre cultură, iar el o dă cu tunelurile. Zici că-i în reclama cu: halatu’, halatu’! Liberalul-pedelist nu vine cu nicio soluție concretă pentru „scoaterea la lumină”, nu vorbește despre date tehnice, nu identifică locațiile, spune doar aceeași poveste de adormit naivii ca în toate celelalte așa-zise proiecte. Și, intenționat sau nu, penelistul portocaliu nu spune nimic despre riscurile pe care le presupun săpăturile, excavațiile, într-o zonă seismică precum cea în care este situat Focșaniul. Tunelurile, situate în perimetrul B-dul Unirii, de la fostul BIG la zona Ceasul Rău. și B-dul Republicii – B-dul Gării, nu sunt interconectate și au fost acoperite odată cu construcția orașului, astfel încât clădirile să aibă o fundație solidă și un grad crescut de rezistență la cutremure. Ori acum, candidatul PNL(egal PDL) vrea să se apuce de săpat… unde? La fundația blocurilor? Vrea să dărâme clădirile ca să „scoată orașul subteran la lumină”? Vă dați seama despre ce riscuri majore este vorba, când aproape că nu există zi fără un cutremur în zona seismică Vrancea?
    Sau poate că hrubele vor fi legate cu celebrul metrou despre care bătea câmpii. Exact: urmează stația Mîndrești, cu oprire sub baltă pe partea dreaptă. Asemenea propuneri insultă inteligența focșăneanului, nu ai cum să nu vezi, ca locuitor al municipiului Focșani, că liberalii-pedeliști ne cred cel puțin naivi, ca să nu folosim cuvinte mai dure.
    În seria acestor idei trăznite intră și cea privind schimbarea „internitei”. În primul rând că acest termen nu există, dar limba română nu este tocmai prietenă cu liberalul-pedelist. Este vorba despre azbociment, un material de construcție obținut dintr-un amestec de ciment cu fibre de azbest, și care este cunoscut și sub denumirea comercială de Eternit, după numele dat de o firmă producătoare recunoscută. În al doilea rând, candidatul PNL(egal PDL) măsoară acoperișurile în… hectare! În al treilea rând, face, ca de fiecare dată, promisiuni financiare pe care nu ar avea cum să le onoreze. Asta pentru că atunci când vine vorba de reabilitarea blocurilor, locatarii trebuie să vină cu o contribuție. Ori despre valoarea acestei contribuții, liberalo-pedelistul nu spune nici pâs, promițând marea cu sarea. Nu vorbește nici despre contribuția Primăriei, care ar însemna ca bugetul administrației publice locale să fie dus pe minus, pentru că un proiect de schimbare a „2 hectare” de acoperișuri înseamnă sume uriașe. Blocurile trebuie reabilitate, dar, în același timp, focșănenii trebuie informați din timp și corect asupra contribuției fiecărei asociații de locatari, nu ademeniți cu fantasmagorii.

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?