Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Muzica pe care o ascultăm


   Fiecare persoană își are metoda după care își dă seama cine e ok și cine nu.  A mea spre exemplu, ține de „spune-mi ce muzică asculți ca să-ți spun cine ești”, pentru că muzica (deși n-ai spune) este un criteriu foarte important.
   Ca să ajungi să asculți o muzică cât de cât de calitate, trebuie în primul rând să nu fii fraier și să-ți dai seama că ce e la radio e prost. Apoi, trebuie să fii în stare să cauți muzica potrivită pentru tine și nu să asculți ce a distribuit Gigel „că Gigel are enșpe mii de like-uri”. Åži în momentul în care îți faci o cultură muzicală în stilul de mai sus, devii credibil și ca om pentru că ai nevoie de unele calități ca azi să găsești muzică ca lumea și să-ți placă. În plus, e ca un fel de cerc: cu cât muzica te cizelează, cu atât asculți muzică mai bună care te cizelează mai mult și te face să vrei să asculți muzică și mai bună și tot așa.
   Nu-mi imaginez cum un tip care ascultă melodii ca Ecou a Elenei Gheorghe(Că dragostea-i pe bune nu din interes/M-ai ales când cu cu inima am ales) a citit și altceva mai mult decât abecedarul.  Zău așa, cum adică M-ai ales când cu cu inima am ales? De fapt cred că abecedarul e prea mult. Probabil că persoana care a scris versurile cât și cele care le ascultă au citit numai cărți de colorat. Nu-mi imaginez nici că cineva care ascultă versuri ca Bea gin c-o fi lova’, merge-n lex sau in rova’/Poartă la mână Rolex, are fină stofa ale lui Ruby poate să se îmbrace altfel decât ca ultimul cocalar trist că n-are bani de Rolex, deci ticsit de imitații ieftine. Oamenii care ascultă chestii de genul ăsta fie sunt cocalari (am observat cum cocalarii nu mai sunt cei care ascultă exclusiv manele, ci cei cărora le place muzica House), fie sunt cocalari sub acoperire. „Ascult asta la mișto!” nu există. Asculți pentru că îți place și le spui fraierilor de lângă tine că fredonezi muzica proastă așa, pur și simplu, că tu acasă la tine asculți jazz și clasică. Dacă folosești scuza cu „ascult la mișto”, nu te mai minți. Serios, toți din jur și-au dat seama că ești cocalar, tu ești singurul care te crezi simpatic și cu gusturi muzicale.
   Nu-mi imaginez cum cineva care ascultă rapperi cu o mie de chestii grele și aurii poate să aibă cât de cât bun gust. Hainele sunt în mare parte conectate cu muzica fiindcă dacă ai să apreciezi muzica cântată de tipi cu turul pantalonilor între genunchi, implicit îi vezi și apreciezi. Mâine ai să ai și tu același tip de pantaloni. Nu-mi imaginez nici cum cineva care ascultă Rihanna sau Nicki Minaj este în vreun fel superior celor care ascultă Ruby. E fix aceeași chestie numai că în engleză.

Cristina ILIESCU
Colegiul Național Unirea

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?