Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

GALERIE FOTO : Echipajul Școlii Gimnaziale „Mihail Armencea” Adjud, câștigătorul fazei județene a Concursului „Sanitarii Pricepuți”


Câștigătorii fazei pe județ pentru elevii de gimnaziu a Concursului de acordare a primului ajutor „Sanitarii Pricepuți” sunt cei ce fac parte din echipajul Școlii Gimnaziale „Mihail Armencea” din Adjud. Pe locul doi s-a clasat echipajul Școlii Generale Garoafa, iar pe locul al treilea cel al Școlii Gimnaziale din cadrul Liceului „Grigore Gheba” din Dumitrești. 
Potrivit celor declarate de profesorul Lidia Boc, voluntar al Crucii Roșii Vrancea și coordonatorul acestei competiții, la ediția din acest an dedicată elevilor de gimnaziu s-au prezentat doar 12 echipaje, niciunul din Focșani! „Au participat 60 de copii constituiți în echipaje, dar din păcate, anul acesta nu s-a prezentat nici măcar un echipaj din Focșani. Este păcat că nu mai există interes din partea profesorilor focșăneni în a pregăti elevii pentru participarea la «Sanitarii Pricepuți» și implicit în acordarea primului ajutor, și nu înțelegem de ce. În orice caz, cei 60 de copii care au participat s-au dovedit a fi foarte bine pregătiți, mai ales la proba practică. Și la proba teoretică s-au prezentat bine, însă nu de 10. Pe de o parte sunt de înțeles, este foarte mult istoric de învățat la teorie și o să propunem să se simplifice materialul pe care-l au de pregătit la acest capitol. Felicităm atât câștigătorii cât și pe toți elevii participanți și, de asemenea, cadrele didactice care s-au implicat și i-au pregătit!”, a declarat profesorul Lidia Boc. La finalul competiției, toți copiii au primit din partea Filialei de Cruce Roșie Vrancea câte un pachețel cu produse igienico-sanitare.
    „Sanitarii Pricepuți” este singura competiție care promovează sănătatea și acordarea primului ajutor de bază în rândul elevilor, ce se desfășoară încă din anul 1962 în unitățile de învățământ preuniversitar din România. Această competiție este organizată de Societatea Națională de Cruce Roșie din România, prin filialele sale, împreună cu Ministerul Educației (prin inspectoratele școlare județene) și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în calitatea acestora de parteneri tradiționali ai organizației. La concurs poate participa, benevol, orice elev din învățământul gimnazial (clasele V-VIII) și liceal (clasele IX-XII).
    Scopul competiției este acela de a promova instruirea în domeniile prim ajutor și educație pentru sănătate, rezultatele urmărite fiind: însușirea cunoștințelor de bază și a deprinderilor practice pentru acordarea corectă a primului ajutor și a celor de prevenire a accidentelor; păstrarea și îmbunătățirea sănătății fizice și morale; promovarea ocrotirii mediului înconjurător; dezvoltarea sentimentului solidarității umane față de cei aflați în suferință și al respectului față de persoanele în vârstă; însușirea cunoștințelor de bază despre Mișcarea Internațională de Cruce Roșie și Semilună Roșie, despre istoria Societății Naționale de Cruce Roșie din România, despre Principiile Fundamentale ale Crucii Roșii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?