Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

CONTROALE încrucișate în toate spitalele din țară, începând din 10 martie.


Ministerul Sănătății pregătește controale încrucișate în toate spitalele din țară începând cu data de 10 martie. Potrivit ministrului sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, aceste controale urmează să fie făcute de specialiști din două județe, în al treilea județ. De asemenea, se ia în considerare instituirea unor registre în care spitalele să marcheze bolile transmisibile, situațiile neobișnuite, precum și complicațiile care apar în tratamentul unor pacienți. Astfel, directorii DSP din fiecare județ vor putea săptămânal să verifice ei înșiși aceste registre, dincolo de raportarea primită. „Ne gândim la instituirea unor registre (…). Spitalele să aibă registre în care să marcheze aceste cazuri de boli transmisibile, de situații neobișnuite, precum și complicațiile care apar în tratamentul unor pacienți, astfel încât directorii de DSP să meargă proactivi săptămânal și să poată verifica ei înșiși aceste registre, dincolo de raportarea care se pune. Gândim acest mod de a merge către pacienții noștri prin intermediul mecanismelor de inspecție și control pe care le avem”, a declarat ministrul sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, conform Agerpres.
    Contactați de reporterii noștri, reprezentanții Spitalului Județean „Sfântul Pantelimon” din Focșani, au spus că nu au primit niciun comunicat oficial despre aceste controale pe care ministrul sănătății le-a anunțat luni.
    Conform ministrului, anul trecut, Inspecția Sanitară de Stat a organizat două acțiuni de control. „Inspecția Sanitară de Stat a organizat în 2015 două acțiuni de control, una în luna martie, când au fost verificate 311 unități sanitare cu paturi. Au fost 240 de sancțiuni contravenționale, dintre care 183 de avertismente; două decizii de suspendare. În a doua perioadă de control au fost aplicate 129 de sancțiuni contravenționale, 77 au fost avertismente”, a precizat ministrul Achimaș-Cadariu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?