Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

Sfaturi pentru viitorii militari, pentru a fi declarați „admis“


Reprezentanții Brigăzii 8 LAROM le amintesc celor care vor să devină militari care sunt probele ce trebuie susținute pentru a fi admiși.  Astfel, selecția se derulează în funcție de tipul de carieră ales, respectiv „aptitudinală generală în cadrul centrelor zonale de selecție și orientare” și „aptitudinală specială în cadrul structurilor specializate (doar pentru cei ce doresc să devină piloți, controlori de trafic aerian, marinari etc.)”. „Selecția sau evaluarea aptitudinală reprezintă acele activități concretizate în examinări specifice și probe care pot indica dacă și în ce măsură poți face față cerințelor profesiei militare și mediului militar. Cu alte cuvinte, vom afla dacă ai potențialul aptitudinal – motivațional minim necesar pentru profesia militară. Toate rezultatele probelor de selecție au caracter confidențial”, au transmis reprezentanții Brigăzii 8 LAROM prin intermediul unui comunicat de presă postat pe pagina de facebook.
Astfel, selecția apitudinală generală se aplică tuturor candidaților și include examinări obligatorii. „Pentru a parcurge selecția aptitudinală generală, trebuie să te prezinți la centrul zonal de selecție și orientare de care aparține județul în care domiciliezi, la data la care ai fost planificat și pe care ți-a comunicat-o recrutorul”, se arată în comunicat. Trebuie parcurse în acest caz mai multe probe, respectiv cea psihologică, fizică și susținerea interviului de evaluare finală. În ceea ce privește probele fizice, candidații trebuie să parcurgă într-un timp determinat un traseu utilitar-aplicativ, care are o lungime de 90 de metri, apoi vor susține proba de rezistență pe distanța de o mie sau 2 mii de  metri, în funcție de categoria de personal pentru care au optat și vârsta pe care o au candidații. Înterviul de evaluare finală vizează capacitatea de exprimare, dar și motivația.
Fiecare probă are caracter eliminatoriu, candidatul fiind declarat admis sau respins. „În funcție de rezultatele obținute la probele psihologice și fizice, dacă nu au ai atins baremele minime necesare, poți solicita orientarea spre o altă categorie de personal militar, în funcție de rezultatele obținute. Pentru aceasta, vei fi CONSILIAT și ORIENTAT în funcție de opțiuni, aptitudini și oferta profesională existentă”, se mai arată în comunicatul Brigăzii 8 LAROM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?