Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Profil de performer – Mălina-Andreea Aciu


-Născută la 26 noiembrie 2002, la Alexandria, în Teleorman
-Este elevă la Școala generală „Ștefan cel Mare” din Alexandria, în clasa a VII-a.
-Materii preferate – matematica și fizica. Este firească, deci, opțiunea de a continua, după terminarea gimnaziului, la un liceu cu profil de matematică și fizică. Participă frecvent la olimpiadele școlare, prima mea întâlnire cu Mălina având loc anul trecut când venise la Focșani pentru o etapă finală a unei astfel de competiții școlare pe care a și câștigat-o! 
– Este șahistă, legitimată la CSM Focșani 2007, cu performanțe excepționale. Are un coeficient ELO – mai 2016, de 1869. Cel mai mare ELO (1921) l-a avut în noiembrie 2015. Conform site-ului chess-db.com, este clasată pe locurile 73 în lume, 43 în Europa și 1 în România, la categorie ei de vârstă – U 14. Este multiplă campioană a României, prima din  Lotul Național U 14. A participat la în 2014, la U 12, la Campionatul Mondial de șah, în Africa de Sud, în 2015, la Campionatul European de șah, la U 14, în Croația, la Porec, iar în acest an va concura la U 14, la Campionatul Mondial din Rusia, de la Khanty-Mansiysk. Este Candidat de maestru internațional (WCM), așa cum este scris în dreptul său la prezentarea pe site-urile de specialitate.
-Se definește drept o fire echilibrată și aceasta este și impresia pe care Mălina-Andreea Aciu, de-acum o domnișoară frumoasă, cu distincție aparte, o face pentru cei care o cunosc. 
-Ca șahistă este o jucătoare care preferă atacul, dar dus cu prudență, stil care îi ste profitabil, după cum o arată rezultatele   din concursurile de șah.

– Participă frecvent și la concursuri open, în care joacă împotriva unor șahiști sau șahiste de vârsta senioratului. „Câștigi în meciurile cu seniori?” Da! Am  câștigat acum vreo lună și ceva meciul cu Irina Ionescu, mare maestră! „Și cum a reacționat? Te-a felicitat?” Nu a fost prea încântată. Deci, nu m-a felicitat sau încurajat!
– A fost transferată de la Alexandria la Focșani în 2014, CSM 2007 reușind o foarte bună legitimare, cu beneficii de ambele părți. Este pregătită de Nicolae Petre Grigore, de care este încântată pentru că „își adaptează stilul pentru fiecare sportiv”.
– A făcut și volei, unde, spune, avea suficiente reușite. Însă, cum concursurile de volei și cele de șah se întâmpla să aibă loc în aceleași perioade, a fost pusă în situația să opteze: șah sau volei! A ales șahul și, după cum se vede, nu a greșit!
– Când am avut întâlnirea cu Mălina, la CSM Focșani 2007, cu o săptămână în urmă, venise la Focșani pentru relaxare, pentru întâlnire cu colegii de echipă – în care este inclus și președintele secției de șah, Aurelian Grigore – împreună cu care se simte foarte bine și alături de care a petrecut un week-end foarte plăcut. Un moment din întâlnirea de sâmbăta trecută de la club este suprins în imaginea cu Mălina și un alt campion al României la șah din acest an, și sportive al XSM Focșani 2007, Cătălin-Lucian Pătrașcu. 
– Despre Mălina-Andrea Aciu, Aurelian Grigore a fost extrem de succint: „O sportivă de mare valoare și o fată excepțională, o parte definitorie a echipei noastre! O fată a noastră, chiar dacă nu este de la Focșani!” 
Mălina-Andrea Aciu, o șahistă pe trecutul, prezentul și viitorul căreia este întipărit ca marcă de destin: înalta performanță!  

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?