Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Au furat antena de pe mașina preotului, parcată în curtea bisericii


Mai mulți tineri din satul Burca, comuna Vidra, au fost trimiși în judecată pentru furt calificat. Una dintre părțile vătămate este preot de la o biserică din comună, căruia i-au furat antena de la mașină. Vor răspunde în fața magistraților Daniel D., de 18  ani, Onur F., de 17 ani, și Daniel Andrei C., de 18 ani. În cazul altor tineri s-a dispus clasarea cauzei. 
Conform rechizitoriului, în aprilie anul trecut, doi dintre ei au sustras o stație de emisie recepție, care era montată pe mașina preotului. Cei doi au ajuns la biserică, unde s-au întâlnit cu câțiva amici. Unii au intrat în lăcașul de cult, alții au așteptat afară. Cei care au rămas afară, între care și Andrei Daniel, au văzut antena de pe mașina preotului și s-au gândit să o fure. Unul dintre ei a scos un briceag, a tăiat-o, apoi au luat-o și au ascuns-o în niște tufișuri. După aceea, au plecat spre casa unuia dintre ei, luând de la un magazin și niște coniac. Ajunși la locuința unui tânăr față de care s-a dat clasare în dosar, băieții au început să se gândească cum să facă rost de bani, pe care să-i cheltuie de paștele care se apropia. Atunci, Daniel D. și Andrei Daniel C. au venit cu ideea de a merge la o casă, despre care știau că nu este locuită, pentru a sustrage bunuri.
    Cum le-a venit ideea, cum au și pus-o în aplicare. Astfel, și-au pus șosete pe mâini, ciorapi de damă pe fețe pentru a nu fi recunoscuți și au plecat la „vânătoare”. Ajunși la imobilul cu pricina, doi dintre ei au rămas de pază, în timp ce cei trei tineri trimiși în judecată au sărit gardul și au ajuns în curte. Unul a reușit să deschidă un geam și așa au intrat în locuință. Au căutat bijuterii în special, dar pentru că nu au găsit, au luat ce le-a picat în mâini, respectiv cuverturi, un aragaz, lustre, un storcător de fructe, iar dintr-o anexă au sustras un motoscuter. Au dus bunurile la locuința unuia dintre cei față de care s-a dat clasare, cu intenția de a le vinde ulterior. Nu au mai apucat, pentru că s-au trezit cu polițiștii peste ei, care le-au făcut percheziții și le-au luat bunurile cu privire la care exista suspiciunea că sunt furate.
    Proprietara casei sparte, plecată la muncă în străinătate, a spus că-i lipsesc și alte bunuri, estimând un prejudiciu de peste 12 mii euro. Tinerii au recunoscut comiterea faptelor.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?