Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

GALERIE FOTO : Şah – Cronica unui succes anunţat pentru CSM Focşani 2007 la Campionatul Naţional Individual!


•    Åžahiștii juniori de la CSM Focșani 2007 – rezultat fără precedent pentru vrânceni la un campionat național individual: șapte medalii, dintre care două de campioni naționali la șah clasic – proba rege a șahului, două medalii de argint și trei medalii de bronz!

    Performeri de vârf – Mălina-Andreea Aciu, cu patru medalii – aur, la clasic, argint la rapid și blitz, bronz la dezlegări, și Cătălin Pătrașcu, cu două medalii – aur, la clasic și bronz la blitz. Ambii sportivi sunt calificați la Campionatul Mondial de juniori!
    Foarte bune și rezultatele lui Matei-Ionuț Acsinte, o medalie de bronz la clasic, locul patru la blitz, locul șase la dezlegări și locul zece la rapid, Cosmin Vasiliu – locul patru le dezlegări, locul cinci la clasic, locul șase la blitz, locul nouă la rapid, Teodora Avădăni – locul opt la clasic și locul șapte la blitz, Marius Daniel-Colac – locul cinci la rapid, Anamaria Rață, locul opt la blitz, Alexandra-Ioana Banciu – locul șase la rapid, Ana-Maria Banciu, locul zece la blitz.
Evoluții apreciate, în limita obiectivelor stabilite de conducerea secției de șah a CSM Focșani 2007, au avut și ceilalți sportivi care au reprezentat CSM Focșani 2007 la Campionatul Național de șah pentru copii, juniori și tineret de la Călimănești-Căciulata, din ultima parte a lunii trecute.
    Antrenorii sportivilor de la CSM Focșani 2007 – Nicolae Petre Grigore, Mihai Strîmbu, Sandu Gurguiatu, Anton Soare.  Președintele secției – Aurelian Grigore.
    Campionatul Național Individual de Åžah pentru copii, juniori și tineret care a avut loc la Călimănești-Căciulata, în ultima parte a lunii aprilie, a adus o afirmare fără precedent a șahului focșănean la nivelul copiilor și juniorilor. Cei trei medaliați ai clubului au adus la Focșani, la terminarea competiției, șapte medalii, dintre care două de aur, la șah clasic, proba regină a șahului, două medalii de argint și trei de bronz. „Este peste ceea ce ne așteptam”, mi-a spus la revenirea la Focșani, președintele secției de șah a CSM Focșani 2007, Aurelian Grigore. De fapt, reușita sportivilor clubului, chiar dacă nu se prefigura la un astfel de nivel înalt, se înscrie într-un proces evolutiv care a fost evident de la un an la altul, o activitate dusă cu program, talent, muncă și inspirație a sportivilor și antrenorilor, pornind de la selecție și inițiere în șah, la pregătirea și participarea la competiții de mai mică sau mai mare anvergură, inclusiv întreceri europene sau mondiale. Altfel spus, ceea ce s-a întâmplat până la – și la  Călimănești-Căciulata, ediția 2016, poate fi numită cronica unui succes anunțat!                                                                                                             Pe lângă medaliile câștigate campionii Mălina-Andreea Aciu și Cătălin-Lucian Pătrașcu și-au câștigat dreptul de a reprezenta România la viitorul Campional Mondial de Åžah al juniorilor! Mălina a participat în toamna trecută la Campionatul European după ce, în 2015, fusese vicecampioana României la șah clasic! 

    După competiția de la Călimănești-Căciulata, în loturile naționale de juniori ale României au fost incluși Mălina-Andreea Aciu și Teodora Avădăni, la fete 14 ani, Cosmin Vasiliu, la băieți, 16 ani, Cătălin-Lucian Pătrașcu și Matei-Ionuț Acsinte, la băieți 18 ani! Iar CSM Focșani 2007 a devenit al doilea club din țară ca performanțe la copii și juniori, la șah clasic, înaintea unor cluburi foarte puternice precum CSS 1 Timișoara și CSM București!
    Pentru a da și o altă față a dimensiunii succesului focșănean la cea mai importantă competiție a șahului juvenil din România, să mai spun și că au concurat 626 de sportivi la șapte categorii de vârstă, la unele fiind peste 100 de concurenți.
    Sportivii șahiști de la CSM Focșani sunt pregătiți, de la cele mai fragede vârste până la nivelul juniorilor de antrenorii Anton Soare, Sandu Gurguiatu, Mihai Strîmbu și Nicolae Petre Grigore. Ultimul dintre cei numiți mai devreme, Nicolae Petre Grigore, este și jucător activ, mare maestru internațional, recent transferat la CSM Focșani 2007. Cu noul sportiv în lotul de șah, CSM Focșani 2007 ar putea oricând să alcătuiască două echipe valoroase, cu care să participe la competițiile seniorilor! 
    Sunteți mulțumiți de rezultatele de la Campionatul Național, îl întreb pe Aurelian Grigore. Răspunsul este previzibil, dar trebuia consemnat ca un gest de apreciere a unei performanțe cu totul de excepție: „Nu se pune problema să nu fim mulțumiți! Suntem peste obiectiv! Nu știu dacă vom putea repeta o asemenea ispravă care ne-a adus și două calificări din partea clubului și a Focșaniului la Campionatul Mondial! Suntem o echipă sudată, ai cărei componenți se sprijină reciproc, se încurajează, su bucură împreună și unii pentru ceilalți și care au mereu lângă ei familiile din care fac parte. Mulțumesc tuturor celor care, într-un fel sau altul, au contribuit la nivelul la care a ajuns șahul focșănean în 2016!”         
  

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?