Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

La spital în urma accidentelor produse de Paște. Unii au căzut de pe motociclete ori ATV-uri, alții au fost răniți de șoferi neatenți


Neatenția a făcut multe victime în trafic, mai ales în prima zi de Paște. Printre cei care au ajuns la spital cu răni grave s-a numărat și un motociclist de 44 de ani, care nu a adaptat viteza de deplasare într-o curbă deosebit de periculoasă. De asemenea, o femeie din Galați a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce a căzut de pe un ATV și s-a lovit la față. Și în Focșani s-a înregistrat un accident, de această dată victimă fiind un biciclist. După accident, șoferul care a dat cu mașina peste biciclist a plecat acasă, fiind găsit ulterior de polițiști.

    Mai multe persoane au fost grav rănite în accidente ce s-au produs în perioada 29 aprilie – 1 mai. Victimele se aflau în mașini, pe motociclete, pe biciclete ori ATV-uri sau mergeau pe străzi în calitate de pietoni. 
Un accident grav s-a produs pe 30 aprilie, la Bolotești. Un tânăr neatent, din comuna Năruja, nu a păstrat o distanță corespunzătoare în mers față de o autoutilitară care circula în fața sa și urma să efectueze un viraj, intrând în coliziune cu aceasta. În urma accidentului, un bărbat de 47 de ani, pasager în mașina șoferului neatent, a fost rănit grav. Victima a ajuns la spital pentru îngrijiri, iar pe numele șoferului a fost întocmit dosar penal, în care se fac cercetări pentru vătămare corporală din culpă. „La data de 30 aprilie a.c., ora 11.05, polițiștii din Bolotești au fost sesizați despre faptul că un tânăr de 19 ani, din comuna Năruja, în timp ce conducea un autoturism, pe fondul nepăstrării distanței corespunzatoare a intrat în coliziune cu o autoutilitară, care circula în fața sa și care ar fi redus viteza pentru a vira la dreapta pe un podeț.   În urma producerii evenimentului a rezultat vătămarea corporală gravă a unui bărbat de 47 ani, din comuna Năruja, pasager pe bancheta spate a autoturismului. În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate în vederea stabilirii cu exactitate a modului de producere a evenimentului”, a transmis agent principal Lidia Brașoveanu de la biroul de presă al IPJ Vrancea. 

Motociclist accidentat grav pe DN 2D

    Un alt accident grav s-a produs duminică, în prima zi de Paște, pe DN 2D, la intrarea în satul Topești, din comuna Bârsești. Un motociclist de 44 de ani, din satul Hîngulești, comuna Vulturu, în timp ce se deplasa către Lepșa, într-o curbă periculoasă, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a ajuns cu motocicleta în șanț. Motociclistul a fost rănit grav, după cum ne-au spus persoane care s-au aflat la fața locului în momentul accidentului.
    Polițiștii spun că motociclistul nu ar fi adaptat viteza de deplasare. „La data de 1 mai a.c., orele 13.30, pe DN 2 D, pe raza localității Bârsești, un bărbat de 44 ani, din comuna Vulturu, în timp ce conducea o motocicletă, nu a adaptat viteza la condițiile de drum în pantă și curbă deosebit de periculoasă la stânga, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat într-un șanț, lovindu-se de capătul unui podeț din beton. În urma producerii impactului, a rezultat rănirea gravă a bărbatului, care a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale”, a adăugat agent principal Lidia Brașoveanu.

Cu ATV-ul într-un copac

    Tot în prima zi de Paște s-a mai produs un accident și la Lepșa. Victima este o femeie din Galați, care se afla pe un ATV, în calitate de pasager. ATV-ul era condus de un bărbat, care pe fondul neatenției a pierdut controlul asupra acestuia și a intrat în coliziune cu un copac. 
În urma impactului, femeia a căzut și s-a lovit la față. „La data de 1 mai a.c., orele 13.26, polițiștii din Tulnici au fost sesizați cu privire la faptul că în cursul aceleiași zile, o femeie din municipiul Galați, în timp ce se plimba în calitate de pasager cu un A.T.V. pe raza satului Lepșa, a căzut de pe acesta, suferind mai multe vătămări corporale. Din primele verificări efectuate s-a stabilit faptul că un bărbat din municipiul Galați, în timp ce conducea un A.T.V pe drumul forestier Lepșa – Horumbăț din extravilanul satului Lepșa, din cauza neatenției în conducere a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat în coliziune cu un copac aflat pe marginea drumului forestier. În urma producerii evenimentului, femeia, în calitate de pasager, a căzut de pe ATV, suferind mai multe leziuni în zona feței. În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate în vederea stabilirii cu exactitate a modului de producere a evenimentului”, a mai spus purtătorul de cuvânt al poliției.

A accidentat un biciclist și a plecat acasă

    Și în Focșani s-a produs un accident pe data de 1 mai. Un șofer neatent, în timp ce efectua un viraj, a accidentat un biciclist. După eveniment, șoferul a plecat acasă, fiind identificat ulterior de polițiști. A fost și testat cu aparatul alcooltest și a rezultat o alcoolemie de 0,09 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care i s-au recoltat probe de sânge.
    Șoferul este cercetat acum pentru vătămare corporală, dar și pentru că a părăsit locul accidentului. „La data de 1 mai orele 19.54, pe strada Revoluției din municipiul Focșani, un tânăr de 21 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, a efectuat virajul la stânga pentru a pătrunde într-o parcare și a intrat în coliziune frontală cu un biciclist care circula din sensul opus de mers. În urma producerii impactului a rezultat rănirea ușoară a biciclistului, care a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. După producerea accidentului conducătorul auto a părăsit locul faptei fără încuviințarea organelor de poliție, fiind depistat la ora 21.10 pe strada Aleea Stadionului din municipiul Focsani, unde a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,09 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care i s-au recoltat două mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate în vederea stabilirii cu exactitate a modului de producere a evenimentului”, a adăugat agent principal Brașoveanu.

Tânără accidentată grav la Năruja

    La spital, în stare gravă, a ajuns în prima zi de Paște și o tânără de 23 de ani, din Năruja. Fata s-a angajat în traversarea drumului prin loc nepermis și fără să se asigure, după cum spun polițiștii, moment în care a fost accidentată de o autoutilitară marca Dacia, condusă de un tânăr de 26 de ani.
    În urma impactului, fata a fost proiectată într-un șanț, iar șoferul și-a continuat deplasarea. A fost găsit ulterior de polițiști la Paltin, fiind testat cu aparatul alcooltest. Nu era băut, după cum spun oamenii legii. Pe numele șoferului a fost întocmit dosar penal de cercetare.

Un bărbat băut a căzut de pe bicicletă și s-a accidentat

    La spital a ajuns și un bărbat de 38 de ani, din comuna Gugești. Băut fiind, el a căzut de pe bicicleta cu care se plimba prin sat și s-a rănit. A ajuns la spital, cadrele medicale fiind cele care au sesizat poliția cu privire la accident.
    „La data de 29 aprilie a.c., orele 17.05, angajații Spitalului de Urgență Focșani au sesizat faptul că la această unitate a fost adus un bărbat de 34 ani, din comuna Gugești, care prezenta leziuni minore ca urmare a unui accident rutier. Din primele verificări efectuate, s-a stabilit faptul că în jurul orelor 16.00, în timp ce se deplasa cu bicicleta pe o stradă din localitatea Gugești, pe fondul consumului de alcool (0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat), s-a dezechilibrat și a căzut în afara părții carosabile, rănindu-se ușor. În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate în vederea stabilirii cu exactitate a modului de producere a evenimentului”, a mai transmis purtătorul de cuvânt al poliției.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?